• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre - tiekoties ar Latvijā akreditētajiem vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2000., Nr. 454/457 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13667

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - apsveikumā jaunajam ASV prezidentam - vēstulē Ukrainas prezidentam

Vēl šajā numurā

15.12.2000., Nr. 454/457

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre:

— tiekoties ar Latvijā akreditētajiem vēstniekiem

Vakar, 14. decembrī, tieslietu ministre Ingrīda Labucka tikās ar Latvijā akreditētajiem vēstniekiem, kuri pārstāv Eiropas Savienības dalībvalstis. Notika saruna par svarīgākajiem uzdevumiem tieslietu jomā, kuri Latvijai jāveic nākamgad un tālākā perspektīvā.

I.Labucka informēja vēstniekus par Ministru kabineta 12. decembra sēdē sniegto ziņojumu par tiesu sistēmas attīstības problēmām un valdības lēmumu 2002. gada valsts budžeta prioritāšu skaitā iekļaut tieslietas. Akceptēta arī tiesu nama izbūve Rīgā, Abrenes ielā 3.

Runājot par nākamo gadu, tieslietu ministre minēja Datu aizsardzības inspekcijas izveidošanu, kas darbu sāks jaunā gada janvārī. Būtisks pavērsiens notiks tiesu izpildītāju darbā. 18. decembrī Ministru kabineta Komitejā tika izskatīts tiesizpildītāju likumprojekts, pēc valdības akcepta tas tiks iesniegts Saeimai. Tieslietu ministre runāja par jauna Kriminālprocesa koncepcijas izstrādāšanas nepieciešamību, jo izstrādātais Kriminālprocesa likumprojekts neatbilst mūsdienu prasībām, lai nodrošinātu ātru, vienkāršāku, lētāku un cilvēktiesības garantējošu lietu izskatīšanu. I.Labucka pastāstīja par plānoto tiesnešu apmācību, kā arī par pasākumiem, kas veicami pretkorupcijas jomā Latvijā.

I.Labucka detalizēti informēja vēstniekus par sabiedrības integrācijas jautājumiem. Viņa raksturoja nesen ministrijā izveidotā Sabiedrības integrācijas departamenta funkcijas, minēja Sabiedrības integrācijas fonda likumprojektu un izveidoto Konsultatīvo padomi sabiedrības integrācijas jautājumos.

Tieslietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!