• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Zviedriju robežapsardzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2000., Nr. 454/457 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.429

Tirgus uzraudzības padomes nolikums

Vēl šajā numurā

15.12.2000., Nr. 454/457

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Zviedriju robežapsardzē

13. un 14. decembrī pēc Valsts robežsardzes priekšnieka robežsardzes ģenerāļa Gunāra Dāboliņa ielūguma pirmoreiz vizītē Latvijā uzturējās Zviedrijas Karalistes Krasta apsardzes ģenerāldirektore Mari Hafstroma. Vizītes ietvaros viņa aplūkoja Latvijas austrumu robežas uzbūvi, kā arī apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku Krasta apsardzes kuģus un komandpunktus.

Vizītes laikā vakar tika parakstīts Valsts robežsardzes un Zviedrijas Karalistes Krasta apsardzes sadarbības protokols. Pēc tam notika M.Hafstromas un G. Dāboliņa preses konference.

Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš teica:

— Šodien Valsts robežsardzes dzīvē ir ļoti svarīga diena, jo mēs turpinām paplašināt savu starptautisko sadarbību. Ar Zviedrijas Krasta apsardzi šī gada laikā mums ir bijusi ļoti laba sadarbība, bet nebija oficiāli noformēts sadarbības protokols. Tas tika izdarīts šodien. Virzībā uz Eiropas Savienību (ES) mums ir ļoti svarīgi kaimiņiem parādīt savu attīstību. Mēs kā profesionāļi izrādām ne tikai jau padarītos darbus, bet arī pārrunājam, kas vēl ir jāizdara. Latvijas Valsts robežsardze jūtas atbildīga par austrumu robežu, jo ar laiku tā būs Eiropas Savienības (ES) robeža. Mēs domājam arī par jūras un gaisa robežu. Kā robežsardzes priekšnieks es atzīstu, ka mums vēl ir ļoti daudz jāizdara, lai sakārtotu robežas atbilstoši ES standartiem. Es šeit domāju jūras robežu, kur ir stingri jānodala Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas kompetence.

M. Hafstroma pateicās par uzaicinājumu, sacīdama, ka tā gan viņai nav pirmā reize Latvijā. Viņa atzīmēja, ka jau vairākus gadus Latvijai un Zviedrijai ir bijusi ļoti laba sadarbība, bet nu bija pienācis laiks to oficiāli un juridiski formulēt, kā tas notika, parakstot līgumu. M. Hafstroma teica, ka ir ļoti daudz elektronisko saziņas veidu, bet atzina, ka pašas būtiskākās tomēr ir personiskās tikšanās un kopējās diskusijas. "Es gribētu uzteikt Dāboliņa kungu un viņa vadīto organizāciju par tās labajiem darbiem un iniciatīvām, mēs esam tikušies Baltijas jūras reģiona valstu sadarbības konferencē. Šī konference ir ļoti svarīgs forums, kurā risināt robežapsardzes problēmas. Tagad mēs tiksimies katru gadu, šogad Latvijā, nākamgad Zviedrijā." M. Hafstroma atzina, ka kriminālajā pasaulē nav robežu, tāpēc ir ļoti svarīga starptautiskā sadarbība gan kontrabandas, narkotiku, gan nelegālās imigrācijas apkarošanā. Svarīga ir multilaterāla sadarbība gan Baltijas jūras valstu reģiona, gan Eiropas Savienības ietvaros. M. Hafstroma teica, ka, redzot Latvijas robežsargus darbībā, viņai nav radušās ne mazākās šaubas par to profesionalitāti.

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Z1.JPG (25214 BYTES)
Attēlā: Zviedrijas Krasta apsardzes ģenerāldirektore Mari Hafstroma un Latvijas Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!