• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 30. maija noteikumi Nr. 424 "Hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātu izsniegšanas un anulēšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2006., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr. Nr.41/676-4442

Par vienošanās spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

31.05.2006., Nr. 84

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 424

Pieņemts: 30.05.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.424

Rīgā 2006.gada 30.maijā (prot. Nr.30 62.§)

Hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātu izsniegšanas un anulēšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar likuma "Par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu" 8.panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka, kādā kārtībā un kādos gadījumos Valsts būv­inspekcija izsniedz un anulē hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātus (turpmāk – drošuma sertifikāts).

2. Valsts būvinspekcija drošuma sertifikātu izsniedz hidroelektrostaciju hid­rotehnisko būvju valdītājam (turpmāk – valdītājs), pamatojoties uz attiecīgās hidroelektrostacijas valdītāja iesniegumu, ja hidroelektrostaciju hidrotehniskās būves atbilst būvprojektam, tām noteiktā kārtībā ir apstiprināta hidroelektro­staciju hidrotehnisko būvju drošuma programma (turpmāk – drošuma pro­gramma) un ja drošuma programma tiek pildīta. Valsts būvinspekcija drošuma sertifikātu izsniedz:

2.1.  A drošuma klases būvēm – uz 10 gadiem;

2.2.  B un C drošuma klases būvēm – uz pieciem gadiem.

3. Mēneša laikā pēc valdītāja iesnieguma saņemšanas par drošuma sertifi­kāta piešķiršanu Valsts būvinspekcija izvērtē drošuma programmu, hidro­elektrostaciju hidrotehnisko būvju būvprojektu un ūdens lietošanas atļauju hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju darbībai, apseko hidroelektrostaciju hidrotehniskās būves un to drošuma novērošanas sistēmu un izsniedz drošuma sertifikātu vai pieņem pamatotu lēmumu par atteikumu izsniegt drošuma sertifikātu, nosakot termiņu konstatēto trūkumu novēršanai.

4. Lai atkārtoti saņemtu drošuma sertifikātu, trīs mēnešus pirms drošuma sertifikāta derīguma termiņa beigām valdītājs iesniedz Valsts būvinspekcijā iesniegumu.

5. Mēneša laikā pēc valdītāja iesnieguma saņemšanas Valsts būvinspek­cija pieņem lēmumu par drošuma sertifikāta atkārtotu izsniegšanu vai atteikumu izsniegt drošuma sertifikātu. Pamatojoties uz hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju pārbaudes rezultātiem un hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma deklarācijā iekļauto informāciju, atteikumā norāda konstatētos trūkumus, kā arī prasības un termiņus atkārtota drošuma sertifikāta saņemšanai.

6. Ja valdītājs šo noteikumu 3. un 5.punktā minētajā lēmumā par attei­kumu izsniegt drošuma sertifikātu norādītos trūkumus nav novērsis lēmumā noteiktajā termiņā, Valsts būvinspekcija drošuma sertifikātu neizsniedz.

7. Drošuma sertifikātu paraksta Valsts būvinspekcijas priekšnieks. Drošu­ma sertifikātā iekļauj šādu informāciju:

7.1. hidroelektrostacijas nosaukums;

7.2. hidroelektrostacijas atbilstība attiecīgajai drošuma klasei;

7.3. hidroelektrostacijas atrašanās vieta pēc administratīvās teritorijas;

7.4. hidroelektrostacijas atrašanās vieta hidrogrāfiskajā tīklā;

7.5. drošuma sertifikāta piešķiršanas datums un derīguma termiņš;

7.6. drošuma sertifikāta reģistra numurs hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātu reģistrā;

7.7. drošuma sertifikāta saņēmējs (juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds un uzvārds).

8. Valsts būvinspekcija uztur hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātu reģistru. Drošuma sertifikātu piecu darbdienu laikā pēc tā piešķiršanas reģistrē minētajā reģistrā. Reģistrā norāda šādu informāciju:

8.1. drošuma sertifikāta reģistra numurs;

8.2. drošuma sertifikāta piešķiršanas datums un derīguma termiņš;

8.3. drošuma programmas A daļa (pases dati);

8.4. informācija par drošuma sertifikāta anulēšanu – Valsts būvinspekcijas lēmuma datums, numurs un pamatojums.

9. Valsts būvinspekcija nodrošina reģistra publisku pieejamību, publicējot šo noteikumu 8.punktā minēto informāciju Valsts būvinspekcijas mājas lapā internetā. Informāciju par drošuma sertifikāta reģistrēšanu vai atkārtotu izsnieg­šanu publicē septiņu darbdienu laikā, bet informāciju par drošuma sertifikāta anulēšanu – triju darbdienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas, ievērojot informācijas atklātības un datu aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasības.

10. Valsts būvinspekcija pieņem lēmumu par drošuma sertifikāta anulēšanu, ja:

10.1. valdītājs Valsts būvinspekcijas noteiktajos termiņos nav novērsis pārkāpumus, kas apdraud hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu;

10.2. notikusi hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju avārija, kuras dēļ ir bijusi pārtraukta hidroelektrostacijas darbība;

10.3. drošuma programmas D daļas 2.punktā plānotie pasākumi nav izpildīti noteiktajos termiņos.

11. Ja notikusi hidroelektrostaciju hid­rotehnisko būvju avārija, kuras dēļ ir bijusi pārtraukta hidroelektrostacijas darbība un Valsts būvinspekcija ir anulējusi drošuma sertifikātu, pēc hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju atjaunošanas un avārijas seku likvidēšanas valdītājs izstrādā izmaiņas drošuma programmā un iesniedz tās Valsts būvinspekcijā. Valsts būvinspekcija mēneša laikā izskata izmaiņas drošuma programmā un izsniedz jaunu drošuma sertifikātu vai rakstisku atteikumu.

12. Par drošuma sertifikāta anulēšanu Valsts būvinspekcija triju darbdienu laikā rakstiski informē valdītāju un elektroenerģijas pārvaldes vai sadales sistēmas operatoru, norādot drošuma sertifikāta anulēšanas iemeslu un kārtību, kādā var pārsūdzēt lēmumu par drošuma sertifikāta anulēšanu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra vietā – veselības ministrs G.Bērziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 1.jūniju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!