• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Austrijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2006., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maskavas un visas Krievijas patriarha vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

30.05.2006., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Austrijas sadarbību

Piektdien, 26.maijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Austrijas Republikas Forarlbergas federālās zemes parlamenta prezidentu Gebhardu Halderu un viņa vadīto delegāciju, kura uzturas oficiālā vizītē mūsu valstī.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas iekšpolitiskās aktualitātes, Latvijas un Austrijas divpusējās attiecības un sadarbība Eiropas Savienībā (ES), kas Austrijai kā ES prezidējošai valstij šobrīd ir īpaši nozīmīga. Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece un Austrijas Forarlbergas federālās zemes parlamentārieši pauda prieku par iespēju tikties Saeimā un bija vienisprātis, ka starp abām valstīm izveidojušās ļoti labas un sekmīgas attiecības dažādās jomās. Tomēr turpmāk tās pilnveidojamas, paplašinot sadarbību starp Latvijas reģioniem un Austrijas federālajām zemēm, kā arī aktivizējot parlamentāros kontaktus.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja ES aktualitātes, tostarp jautājumu par Eiropas konstitūcijas tālāko virzību un Latvijas nostāju nodokļu harmonizēšanā. Puses arī akcentēja nacionālās identitātes saglabāšanas nozīmi un bija vienisprātis, ka Latvijai un Austrijai kā mazām valstīm meklējami kopīgi saskares punkti redzējumā par ES nākotni.

Viesi no Austrijas interesējās par Latvijas iekšpolitiskajiem jautājumiem – nodokļu politiku un situāciju sociālajā un izglītības sfērā.

Tikšanās noslēgumā abu valstu parlamentārieši pauda pārliecību par Latvijas un Austrijas kontaktu aktivizēšanos nākotnē – gan divpusējā, gan starptautiskā līmenī.

Piektdien, 26.maijā, Latvijas un Austrijas parlamentu sadarbības grupas, Ārlietu komisijas, Eiropas lietu komisijas, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārstāvji tikās ar Austrijas Republikas Forarlbergas federālās zemes parlamenta prezidentu Gebhardu Halderu un viņa vadīto delegāciju.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta Latvijas un Austrijas sadarbībai Eiropas Savienības (ES) ietvaros un divpusējām attiecībām.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle sveica viesus Saeimā un atzīmēja, ka Latvijai un Austrijai izveidojusies cieša sadarbība valstu un federālo zemju līmenī. Viņa sacīja, ka Latvija vēlētos izmantot Austrijas kā ES dalībvalsts desmit gadu laikā uzkrāto pieredzi savai izaugsmei, piemēram, reģionu attīstības veicināšanai un ES struktūrfondu apguvei.

Austrijas Republikas Forarlbergas federālās zemes parlamenta prezidents G.Halders iezīmēja abām valstīm kopīgo – vēstures lappuses, kā arī straujo ekonomikas un tūrisma attīstību. Viņš uzsvēra mazo valstu sadarbības nozīmi izvirzīto mērķu sasniegšanā. Pēc prezidenta domām, galvenās vadlīnijas būtu jānosaka Briselē, bet koncepciju izstrāde jāatstāj valstu un reģionu ziņā. G.Halders informēja, ka pašreiz Austrijā cenšas vienādi attīstīt pilsētas un lauku reģionus, kā arī samazināt bezdarba līmeni, kas ir vidēji 6,7%.

Savukārt Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš iepazīstināja ar komisijas darbu, īpaši uzsverot Latvijas turpmākās attīstības apakškomisijas darbu pie konceptuālā dokumenta “Latvijas izaugsmes modelis: Cilvēks pirmajā vietā”, kurā izvirzīti stratēģiski ilgtermiņa mērķi. Viņš arī informēja par integrācijas procesu un izglītības reformas gaitu Latvijā pēc neatkarības atgūšanas.

Tikšanās noslēgumā puses bija vienisprātis, ka sadarbības iespējas ir plašas, īpaši reģionālajā jomā, un ir svarīga to veicināšana.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!