• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 11.decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2000., Nr. 452/453 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija lēmums

Par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

Vēl šajā numurā

14.12.2000., Nr. 452/453

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 11.decembra sēdē

Akceptēti grozījumu projekti likumos "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju", "Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību", "Par akciju sabiedrībām", "Par uzņēmējdarbībai sniegtā valsts un pašvaldību atbalsta kontroli", "Latvijas Republikas likums par valsts uzņēmumu", "Par nodokļiem un nodevām", "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu", "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās", "Par zemes privatizāciju lauku apvidos", "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās", "Par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumiem un citiem īpašuma objektiem", "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās", "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju", "Par vērtspapīriem" un Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā "Par nacionālās sporta bāzes piešķiršanu" . Grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu valsts īpašuma privatizācijas procesa pabeigšanu pēc 2000.gada 31.decembra, kad paredzēts sākt Privatizācijas aģentūras likvidāciju.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas" .

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldes tiesību un saistību nodošanu Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starp-tautiskajām finansu institūcijām sekretariātam" . Reorganizācija paredzēta, sākot ar 2001.gada 1.janvāri.

Sakarā ar plānoto Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldes reorganizāciju akceptēti grozījumu projekti Ministru kabineta 2000.gada 12.septembra noteikumos Nr.316 "Noteikumi par īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām kompetenci", Ministru kabineta 1998.gada 24.marta noteikumos Nr.107 "Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu decentralizētās ieviešanas sistēmu", Ministru kabineta 1999.gada 30.marta noteikumos Nr.125 "Noteikumi par neatmaksājamās ārvalstu tehniskās palīdzības koordināciju Latvijas Republikā", Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.149 "Kārtība, kādā muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis piemērojams dāvinājumiem —ārvalstu neatliekamajai tehniskajai palīdzībai" un Ministru kabineta 2000.gada 31.oktobra instrukcijā Nr.3 "Kārtība, kādā tiek sagatavoti pieteikumi un pieņemts lēmums par Latvijas piedalīšanos Eiropas kopienas programmās" .

Komiteja akceptēja koncepcijas projektu par nodokļu un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu atvieglojumu sistēmu kuģošanas sektorā . Koncepcijas projekts paredz nodokļu klimata izmaiņu kuģošanas uzņēmumiem, atstājot uzņēmumu rīcībā daļu no ieturētajiem nodokļiem, kā arī aizstājot uzņēmuma nodokli ar fiksētu maksājumu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi" . Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.janvārī un neattieksies uz Rīgas pilsētu. Rīgas pilsētas teritorijai līdz 2001.gada 15.maijam izstrādājams un apstiprināms jauns zemes vērtību zonējums.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 6.jūlija noteikumos Nr.244 "Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi" . Grozījumi novērsīs noteikumu pretrunas ar citiem spēkā esošajiem tiesību aktiem.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas un Pasaules bankas kā Oglekļa prototipa fonda pilnvaroto emisiju samazināšanas pirkuma līgumu" . Līgums tiks slēgts Liepājas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta ietvaros.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!