• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2006. gada 17. maija lēmums Nr. 120 "Par Kārtību par speciālu prasību piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu elektronisko sakaru komersantiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2006., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.121

Par licences Nr.E44083 sašķidrinātās gāzes realizācijai anulēšanu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latgales gāzes serviss"

Vēl šajā numurā

24.05.2006., Nr. 80

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 120

Pieņemts: 17.05.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.120

Rīgā 2006.gada 17.maijā (prot.Nr.21(286), 4.p.)

Par Kārtību par speciālu prasību piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu elektronisko sakaru komersantiem

Ņemot vērā Administratīvā procesa spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9.panta otro daļu, Elektronisko sakaru likuma 8.panta otro daļu un 31.panta otro daļu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt Kārtību par speciālu prasību piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu elektronisko sakaru komersantiem (pielikumā).

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā apstiprinātā kārtība stājas spēkā nākamajā dienā pēc tās publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis

 



APSTIPRINĀTA

ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes

2006.gada 17.maija lēmumu Nr.120 (prot. Nr.21 (286), 4.p.)

Kārtība par speciālu prasību piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu elektronisko sakaru komersantiem

Izdota saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 31.panta otro daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk — Komisija), ja konstatē, ka elektronisko sakaru pakalpojumu tirgū nav efektīvas konkurences, pieņem lēmumu par speciālu prasību (turpmāk — saistību) piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu elektronisko sakaru komersantiem (turpmāk — komersanti).

2. Komisija, ņemot vērā elektronisko sakaru pakalpojumu tirgus attīstību, tirgus analīzi veic regulāri un sagatavo tirgus analīzes ziņojumu.

3. Komisija pieņem lēmumu par saistību piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu pēc konsultācijām ar elektronisko sakaru tirgus dalībniekiem par tirgus analīzes ziņojumu, Eiropas Komisijas viedokļa saņemšanas un pēc Eiropas Savienības dalībvalstu regulatoru informēšanas.

4. Komisija pieņem lēmumu par saistību piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu atsevišķi katram komersantam ar būtisku ietekmi konkrētā tirgū.

5. Komisija iepazīstina komersantu ar lēmuma projektu ne vēlāk kā četrpadsmit dienas pirms Komisijas padomes sēdes, kurā lemj par saistību piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu konkrētajam komersantam ar būtisku ietekmi tirgū.

6. Komersantam ir tiesības piedalīties un izteikt savu viedokli Komisijas padomes sēdē, kurā izskata jautājumu par saistību piemērošanu, saglabāšanu, grozīšanu vai atcelšanu konkrētajam komersantam ar būtisku ietekmi tirgū.

7. Komisija novēro, vai kādas saistības piemērošana vai nepiemērošana neveido problēmas kādā no elektronisko sakaru pakalpojumu tirgiem, neierobežo konkurenci un tās attīstību. Ņemot vērā tirgus attīstību, Komisija var piemērot jaunas, atcelt vai grozīt esošās saistības komersantam.


 

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Šajos noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no šādas Eiropas Savienības direktīvas:

Eiropas Parlamenta un Padomes 2002.gada 7.marta direktīva 2002/21/EK par kopējiem reglamentējošiem noteikumiem attiecībā uz elektronisko komunikāciju tīkliem un pakalpojumiem (pamatdirektīva) // (publicēta Oficiālajā Vēstnesī, Īpašais izdevums, 2004, 13/29 sēj., 349.lpp.).

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!