• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par īpatnēju atzinību par Latvijas zinātnieku darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2000., Nr. 450/451 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kam tiek gaļa, kam - kartupeļi

Vēl šajā numurā

13.12.2000., Nr. 450/451

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par īpatnēju atzinību par Latvijas zinātnieku darbu

Nupat īpatnējā veidā ar lielu prieku nācās pārliecināties, ka Latvijas sociālo zinātņu pētnieku darbs tomēr sekmīgi tiek izmantots praksē.

Tā valsts bērna tiesību aizsardzības centra izdotajā "Ziņojumā par bērnu stāvokli Latvijā 1999. gadā" Rīga, Latvija, 1999.–2000. gads sadaļā par programmām, pētījumiem un projektiem Latvijas rajonos un pilsētās 56.–63.lpp. aprakstīta 1999. gada nogalē veiktā aptauja "Pirmklasnieku ģimeņu situācija Krāslavas rajonā", kur izmantota Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta 1998. gadā izstrādātā, dažādos Latvijas rajonos institūta veiktajā aptaujā pazīstamā un 1999. gada izdevumā Apcerējumi par Latvijas iedzīvotājiem Nr.3: Ģimenes situācija Latvijā. P.Eglīte, I.Pavlina u.c. publicētā aptaujas lapa.

Sadaļas autori vienlaikus atzinuši par klasiskām un atkārtojamām arī dažas mūsu teksta rindkopas — gan bez pēdiņām un atsaucēm, tāpat kā nesniedzot norādes uz aizgūtās aptaujas lapas autorību un pirmavotu. Minēts arī mūsu darbs kopumā — minētā Ziņojuma pēdējā — 72. lapā, bet... ieteicamās, nevis izmantotās literatūras sarakstā.

Tiesa, mēs nebijām uz otrā titula sevi vēl atsevišķi apliecinājuši kā "Ziņojuma" autorus, ka "šo materiālu drīkst izmantot (gan pilnībā, gan daļēji) bez īpašas atļaujas, obligāti norādot izmantoto avotu", bet tikai ielikuši, acīm redzot, visiem vēl nesaprotamo zīmi ".

Tad nu — lai zinām!

Pārsla Eglīte, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!