• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES preses balvu "Par dažādību. Pret diskrimināciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2006., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītību un apmācību Eiropā, skaitļos un tendencēs

Vēl šajā numurā

23.05.2006., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES preses balvu “Par dažādību. Pret diskrimināciju”

Žurnālistikas balvas “Par dažādību. Pret diskrimināciju” izcīņā pirmo vietu ieguvuši divi holandiešu žurnālisti, kas strādā žurnālā “Vrij Nederland”. Viņu rakstā stāstīts par tautību un rasu diskrimināciju Holandes darba tirgū. Otro un trešo godalgu saņēma raksti no Polijas un Īrijas. Arī balva par labāko fotoattēlu piešķirta holandiešu žurnālistam no “Vrij Nederland”. Šā gada balvas ieguvēju vārdus apbalvošanas ceremonijā Briselē publiski paziņoja Eiropas Komisijas loceklis Vladimīrs Špidla, kura pārziņā ir nodarbinātība, sociālās lietas un līdztiesīgas iespējas.

Ceremonijā Eiropas Komisija parādīja godu žurnālistiem, kuri palīdzējuši pievērst sabiedrības uzmanību tādiem jautājumiem kā dažādība un diskriminācija darbavietā.

“Ir vajadzīga drosme un pašaizliedzība, lai celtu dienasgaismā notikumus, par kuriem nemēdz rakstīt pirmajā lappusē,” skaidro V.Špidla. “Uzvarētāji ir žurnālisti, kuri ļāvuši cilvēkiem Eiropā gūt priekšstatu par dažām visaktuālākajām mūsu sabiedrībai šobrīd risināmajām problēmām.”

Balva tiek piešķirta ES piecgadu informācijas kampaņas “Par dažādību. Pret diskrimināciju” ietvaros. Uzvarētāji saņems stipendiju no no 1000 līdz 3000 eiro materiālu vākšanas braucienam uz pašu izraudzītu ES valsti.

Uzvarējušā raksta “Er wordt gediscrimineerd. Punt uit” autori ir holandiešu žurnālisti Sanders Donkerss un Harms Ēde Botje, kas strādā žurnālā “Vrij Nederland”. Tajā aplūkots jautājums par tautību un rasu, sevišķi musulmaņu jauniešu diskrimināciju darba tirgū – tāda situācija raksturīga daudzām Eiropas valstīm. Otrā vieta piešķirta poļu autoru Edvīna Bendika un Jaceka Žakovska rakstam “Miłuj geja swego”, kas publicēts žurnālā “Polityka”. Rakstā iztirzāta geju un lesbiešu diskriminācijas problēma Polijā. Trešajā vietā ir īru žurnāliste Fiona Nesa no avīzes “Sunday Business Post” ar rakstu “Disabled and Dismissed”. Rakstā atspoguļota invalīdu diskriminācija nodarbinātības jomā.

ES 2005.gada žurnālistikas balva tika piešķirta arī par fotoattēliem. Uzvarētāju šajā kategorijā pēc visā ES veiktas atlases izraudzījās dalībvalstu žūrijas. Eiropas žūrija nolēma fotoattēlu kategorijā izvirzīt vienu kopīgu uzvarētāju. Balva piešķirta Jostam van den Brūkam par “Vrij Nederland” publicēto attēlu “Holandes uzņēmumu darbinieku daudzkultūru sastāvs”.

Uzvarējušie darbi tika izraudzīti no gada laikā iesniegtajiem vairāk nekā 600 rakstiem un fotoattēliem no visām dalībvalstīm. Visi darbi vērtēti pēc to ziņu vērtības, tematiskuma, izpētes dziļuma un oriģinalitātes.

Katrā no 25 dalībvalstīm žūrija izraudzījās uzvarētāju, kurš pēc tam pretendēja uz Eiropas balvu. Pēc tam ES žūrija, kurā ir plašsaziņas līdzekļu un diskriminācijas novēršanas eksperti, izraudzījās trīs uzvarētājus.

2006.gada 27.aprīlī tika izsludināta 2006.gada ES žurnālistikas balva – jau trešo gadu pēc kārtas. Visu 25 ES dalībvalstu žurnālisti, kas strādā drukātajos un tiešsaistes medijos, tiek aicināti savus rakstus iesniegt www.stop-discrimination.info. Konkursa darbu iesniegšanas termiņš – 2006.gada 31.decembris.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!