• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas gatavošanos NATO samitam - Briseles prezentācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2006., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Viņas majestātes Nīderlandes karalienes Beatrikses valstsvizīti Latvijā 2006.gada 22.-24.maijā

Vēl šajā numurā

23.05.2006., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas gatavošanos NATO samitam – Briseles prezentācijā

Lai popularizētu Latviju un Rīgu un parādītu, kā notiek gatavošanās 26 NATO valstu vadītāju uzņemšanai šā gada novembrī, pirmdien, 22.maijā, NATO galvenajā mītnē Briselē notika Rīgas NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes norises vietas prezentācijas pasākums, kurā piedalījās arī LR aizsardzības ministrs Atis Slakteris un NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers (Jaap de Hoop Shefer).

Pasākuma ietvaros aizsardzības ministrs un NATO ģenerālsekretārs pirmo reizi starptautiskajai publikai prezentēja NATO samita Rīgā oficiālo logotipu. Kā uzsvēra A.Slakteris, logotips tika izvēlēts diezgan nopietnā konkursā no 148 iesūtītajiem darbiem. Vislielāko atzinību guva Latvijas mākslinieka Ulda Freimaņa iesniegtais logotipa dizains ar devīzi “Vēsturiskais krustceļš – Rīga”, kuru aizsardzības ministrs atvedis uz Briseli.

Reizē ar logotipu tika atklāta arī fotoizstāde “Rīga ielūdz NATO samitu”. To no personīgajiem arhīviem veidojis Latvijas vēstnieks NATO Jānis Eichmanis ar vēstniecības darbiniekiem Ievu Kļaviņu un Āri Zobenu. Atklājot izstādi, vēstnieks pastāstīja, ka izstādē viņi vēlējušies izcelt Rīgas skaistos skatus. Tā kā NATO samits Rīgā notiek novembrī, izstādē centušies parādīt Rīgu tieši vasarā. Izstāde būs apskatāma visiem NATO galvenās mītnes apmeklētājiem līdz pat jūnija vidum.

Uzrunājot NATO dalībvalstu vēstniekus un delegāciju pārstāvjus, NATO darbiniekus un medijus, NATO ģenerālsekretārs uzsvēra: “Pēdējos gados NATO ir centusies pielāgoties jaunajiem drošības apstākļiem un izaicinājumiem. Rīgas NATO samits būs stūrakmens tālākā NATO attīstībā, jo Rīgā tiks pieņemti nozīmīgi lēmumi par tālākām alianses pārmaiņām. Līdz NATO samitam Rīgā mums vēl jāveic smags darbs. Es ceru, ka fotoizstāde un NATO samita logo atdzīvinās samitu un sniegs iedvesmu tālākam darbam.”

Nobeigumā viesiem bija arī iespēja noklausīties Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestra džeza koncertu, kurš tika ierakstīts un vēlāk būs pieejams arī NATO mājaslapā audio un videoformātā.

NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!