• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieces vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2006., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas mūsdienu mākslinieku darbiem Briselē

Vēl šajā numurā

23.05.2006., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieces vizīti Latvijā

Tiekoties ar Latvijas ārlietu ministru

Ārlietu ministrs Artis Pabriks un Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece, Eiropas Savienības (ES) institucionālo reformu un komunikāciju komisāre Margota Vallstrēma (Margot Wallström) 22.maijā tikšanās laikā Ārlietu ministrijā atzina, ka ES ir nopietni jādomā par konkurētspējas uzlabošanu. Amatpersonas bija vienisprātis, ka Eiropas valstīm ir jāatrod joma, kurā specializēties globālajā tirgū, piemēram, videi draudzīgu, enerģiju taupošu tehnoloģiju radīšanā. Tāpat ir būtiski uzlabot ES institūciju darbu, tādēļ svarīgi atgriezties pie diskusijas par ES konstitucionālajā līgumā iekļautajām reformām.

Artis Pabriks informēja, ka Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā šobrīd rīko diskusijas Latvijas reģionos par Latvijas dalības ES prioritātēm un ES nākotni, kas atspoguļosies stratēģijā “Latvijas dalība ES – pamatprincipi, mērķis, prioritātes un darbība 2007.–2013.”. Stratēģijas izstrāde un diskusijas atbilst Eiropas Komisijas komunikācijas plāna “Demokrātijai, dialogam un diskusijai” izvirzītajiem uzdevumiem – dalībvalstīs rīkot debates par ES nākotni.

Puses pārrunāja arī vienotas enerģētikas politikas nepieciešamību. Ārlietu ministrs Margotu Vallstrēmu informēja par iespējām izmantot Latvijas dabasgāzes krātuves, kas šobrīd netiek pilnībā izmantotas. Amatpersonas apsprieda arī Lisabonas stratēģiju, ES paplašināšanos un citas aktualitātes.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Atklājot un piedaloties konferencē “Latvija Eiropas Savienībā”

VALSTREMA1.JPG (16518 bytes)
Vakar savas darba vizītes pirmajā dienā Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece, Eiropas Savienības institucionālo reformu un komunikāciju komisāre Margota Vallstrēma Saeimas Sarkanajā zālē atklāja konferenci “Latvija Eiropas Savienībā: pieredze, secinājumi, nākotnes vīzija”. Attēlā: Eiropas Parlamenta deputāts Valdis Dombrovskis, Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Margota Vallstrēma un Saeimas priekšsēdētājas vietniece Vineta Muižniece
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!