• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2000., Nr. 450/451 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Itālijas ekonomisko sadarbību

Vēl šajā numurā

13.12.2000., Nr. 450/451

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 12. decembra sēdē

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par Latvijas valsts karogu". Grozījumu projekts precizē Igaunijas un Lietuvas proklamēšanas dienu datumus, lai nodrošinātu likuma vienveidīgu tulkošanu un noteiktu, ka šajās dienās kopā ar Latvijas karogu Igaunijas un Lietuvas karogs paceļams pie Saeimas, Ministru kabineta un Rīgas pils Svētā gara tornī.

Akceptēts grozījums Latvijas Republikas valdības un Islandes Republikas valdības līgumā par vīzu režīma atcelšanu. Turpmāk Islandes pilsoņi bez vīzas varēs uzturēties Latvijā laika periodu, kas nepārsniedz trīs mēnešus viena kalendārā pusgada laikā.

Akceptēts likumprojekts "Par vispārējo līgumu par kodolizmēģinājumu aizliegšanu".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kipras Republikas valdības nolīgumu par tirdzniecības kuģošanu".

Valdība akceptēja noteikumus "Tirgus uzraudzības padomes nolikums". Padome ir konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir nodrošināt informācijas un viedokļu apmaiņu starp tirgus uzraudzības iestādēm.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 24.oktobra noteikumos Nr.310 "Noteikumi par Latvijas pilsoņu pasēm". Grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu Latvijas Republikas pilsoņa pases nodošanu.

Akceptēti noteikumi "Higiēnas prasības sociālās aprūpes institūcijām". Tie nosaka higiēnas prasības, to skaitā medicīniski sanitārās prasības, sociālās aprūpes institūcijām, izņemot tās institūcijas, kurās tiek veikta ģimenes tipa aprūpe.

Valdība akceptēja noteikumus "Zāļu ražošanas un kontroles noteikumi". Tie nosaka prasības zāļu ražošanas uzņēmumu atvēršanai un darbībai, kā arī zāļu ražošanas un kontroles kārtību, izņemot veterinārās zāles un veterinārfarmaceitiskos produktus.

Valdība akceptēja "Noteikumus par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību".

Akceptēts rīkojums "Par elektropārvades līniju un transformatoru apakšstaciju ieguldīšanu valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" pamatkapitālā". Rīkojums atļauj ieguldīt valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" pamatkapitālā elektropārvades līnijas un transformatoru apakšstacijas, kuru būvniecība veikta par valsts budžeta līdzekļiem.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Tirgus uzraudzības padomi". Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts Ekonomikas ministrijas Kvalitātes struktūrpolitikas un vadības departamenta direktors A.Matīss.

Akceptēti rīkojumi "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 651 pilsonības pretendentam, tai skaitā 109 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Pieņemta zināšanai informācija par rīcības programmu akcīzes nodokļa naftas produktiem ieņēmumu nodrošināšanā.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par valsts investīciju plānošanas un finansēšanas funkciju un resursu pārdali starp Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju.

Pieņemta zināšanai informācija par Pirmspievienošanās ekonomiskās programmas izstrādi.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem". Rīkojums paredz, ka valstij piederošās sabiedrības akcijas tiek pārdotas un nodotas sekojošā kārtībā: 68% no pamatkapitāla jeb 136 000 000 akciju tiek pārdotas stratēģiskajam investoram; 15% jeb 30 000 000 akciju tiek pārdotas publiskajā piedāvājumā par privatizācijas sertifikātiem; 6% jeb 12 000 000 akciju tiek pārdotas sabiedrības darbiniekiem un pensionāriem par privatizācijas sertifikātiem; 10% jeb 20 000 000 akciju tiek nodotas valsts pensiju fonda speciālajam budžetam; 1% jeb 20 000 000 akciju veido privatizācijas rezervi.

Pieņemta zināšanai informācija par Lielbritānijas valdības elektroniskās pārvaldes struktūru.

Valdība akceptēja sociāli ekonomiskās programmas "e-Latvija" konceptuālās pamatnostādnes.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!