• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EK priekšsēdētāja vietnieces vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2006., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135388

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu Bulgārijas un Rumānijas dalībai ES 2007. gadā

Vēl šajā numurā

19.05.2006., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EK priekšsēdētāja vietnieces vizīti Latvijā

Pirmdien, 22.maijā, Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietniece institucionālo attiecību un komunikāciju stratēģijas jautājumos Margota Valstrēma (Margot Wallström) ieradīsies savā otrajā darba vizītē Latvijā. Vizīte notiek laikā, kad visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs turpinās diskusijas par ES tālāko attīstību, nākotni un ES tuvināšanu iedzīvotājiem.

Vizītes laikā M.Valstrēmai plānota tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri un ārlietu ministru Arti Pabriku. Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece piedalīsies vairākos informatīvos pasākumos – atklās Saeimas Eiropas lietu komisijas un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkoto konferenci “Latvija Eiropas Savienībā: pieredze, secinājumi, nākotnes vīzijas” un piedalīsies konferences pirmajā paneļdiskusijā “Vai manu viedokli sadzirdēs?”; tiksies ar Sociālo zinātņu fakultātes studentiem, lai diskutētu par EK komunikāciju ar iedzīvotājiem un ES nākotni un piedalīsies Rīgas Ekonomikas augstskolas rīkotajā diskusijā “Latvijas vīzijas un iespējas Eiropas Savienībā”. Vizītes ietvaros M.Valstrēma tiksies arī ar Cēsu pilsētas mēru Gintu Šķenderu un Skangales (Cēsu rajons) sociālajā centrā tiksies ar audzēkņiem un darbiniekiem.

EK priekšsēdētāja vietniece institucionālo attiecību un komunikāciju stratēģijas jautājumos Margota Valstrēma Latvijā ierodas īsi pirms Eiropadomes jūnija sanāksmes, kurā viens no apskatāmajiem jautājumiem būs galvenie secinājumi par “pārdomu periodā” notikušajām debatēm.

Pēc referenduma negatīvā iznākuma Francijā un Nīderlandē Eiropas valstu vadītāji tikās Eiropadomes 2005. gada jūnija sanāksmē, lai apspriestu turpmākos pasākumus attiecībā uz konstitucionālo līgumu. Valstu un valdību vadītāji pieņēma deklarāciju par “Līguma par konstitūciju Eiropai ratifikāciju”. Šajā deklarācijā tika pieprasīts “pārdomu periods” pēc negatīvā balsojuma Francijā un Nīderlandē, kas paredzētu plašu debašu rīkošanu katrā valstī, un norādīts, ka Eiropas iestādēm ir jāsniedz savs ieguldījums, turklāt Eiropas Komisijai šajā saistībā ir īpaša nozīme.

Eiropas Komisija 2005. gada 13. oktobrī pieņēma paziņojumu “Komunikācijas plāns demokrātijai, dialogam un debatēm” par tās ieguldījumu pārdomu periodā un turpmāk jeb tā saukto D plānu, kas kalpo par pamatu visaptverošām debatēm par Eiropas nākotni. Tajā ir izklāstītas trīspadsmit iniciatīvas, kas jāīsteno Kopienas līmenī papildu atbalsta sniegšanai dalībvalstīm debašu rīkošanai. Minētajā dokumentā ietverts arī atgriezeniskās saites process, atsaucoties uz īpašu “Eirobarometra” aptauju par Eiropas nākotni, kā arī sagatavojot dokumentu, kurā ietverts vispārējs valstu vizīšu un visā Eiropas Savienībā organizēto debašu apkopojums.

Austrijas prezidentūras sākumā Austrijas kanclers Vofgangs Šisels aicināja Eiropas Komisiju valstu un valdību vadītāju rīkotajās debatēs sniegt ieskatu par tās idejām. Eiropas Komisija 2006.gada 10.maijā pieņēma vērienīgu politikas programmu Eiropas pilsoņiem, kas ir Eiropas Komisijas ieguldījums Eiropadomes jūnija sanāksmē. Politikas programma tika izstrādāta, apkopojot informāciju, ko Eiropas Komisija ieguva, īstenojot “D plānu” un piedaloties pārdomu posmā notikušajās valstu debatēs, kuras pagājušajā gadā pieprasīja Eiropas valstu vadītāji.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!