• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2006.gada 11.maija sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2006., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 11.maija sanāksmē

Vēl šajā numurā

16.05.2006., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2006.gada 11.maija sanāksmē

ZM: Par nacionālo zivsaimniecības datu vākšanas programmu 2006.gadam

Zemkopības ministrija ir izstrādājusi Latvijas nacionālo zivsaimniecības datu vākšanas programmu 2006.gadam, kas izsludināta Valsts sekretāru 11.maija sanāksmē.

Lai īstenotu kopējās zivsaimniecības politiku, ir jāveic datu vākšana un pārzināšana. Atbilstoši regulām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm jāizstrādā ikgadējas nacionālās datu vākšanas programmas, kuras dalībvalstīm jāīsteno pēc to apstiprināšanas Eiropas Komisijā.

Dalībvalstīm jānodrošina vācamo datu kvalitāte, to vākšanas stabilitāte un precizitāte. Ikgadējo datu vākšana par zvejas kuģu segmentiem (zvejas kapacitāte, zvejas piepūle, nozvejas struktūra, bioloģiskie dati par zivju krājumiem, ekonomiskie rādītāji) dalībvalstīm jānodrošina no 2004.gada 1.janvāra, bet ekonomisko datu vākšana par zivju apstrādes sektoru ir obligāta no 2006.gada 1.janvāra.

Programma paredz zvejas kapacitātes un zvejas piepūles, nozvejas, zivju izkrāvumu un zvejas piepūles vienību datu vākšanu un apkopošanu, kā arī zivju krājumu zinātnisko uzskaišu veikšanu, nozvejas, piezvejas un izmetumu bioloģisko izpēti un zvejniecības sektora ekonomiskā stāvokļa datu apkopošanu un analīzi.

Nacionālās datu vākšanas programmas izpildei 2006.gadā bioloģisko datu vākšana pārsvarā tiks veikta iepriekšējo gadu apjomā un darbā tiks izmantotas starptautiski atzītas metodikas.

Nacionālās zivsaimniecības datu vākšanas programmas 2006.gadam ekonomisko datu vākšanas prasību nodrošināšanai tiks izmantoti divu veidu avoti – ICIS datu bāze (Zvejas žurnālu datu bāze, Zvejas kuģu reģistrs) un aptaujas anketu dati. No zvejnieku komercsabiedrībām, aizpildot iepriekš minētās aptaujas anketas, tiks iegūta visa nepieciešamā ekonomiskā informācija (ieņēmumi/apgrozījums, zvejas darbību izmaksas, nemainīgās izmaksas, finansiālais stāvoklis, investētais kapitāls, nodarbinātība).

ES dalībvalstis var saņemt Eiropas Kopienas finansējumu datu vākšanas un apstrādes izdevumu segšanai līdz 50% no minimālās programmas izdevumiem un līdz 35% no paplašinātās programmas izdevumiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!