• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas starptautiskie līgumi -"Latvijas Vēstneša" 8.burtnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2000., Nr. 448/449 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Preses nagla" - "Latvijas Vēstnesim"

Vēl šajā numurā

12.12.2000., Nr. 448/449

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas starptautiskie līgumi —"Latvijas Vēstneša" 8.burtnīcā

Godātie lasītāji, "Latvijas Vēstneša" Mazās poligrāfijas apgādā ir iznākusi Latvijas Republikas starptautisko līgumu kārtējā, šā gada 8.burtnīca. Tajā ir trīs Saeimā apstiprināti starptautiskie dokumenti —viens daudzpusējais un divi divpusējie līgumi par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem.

2000.gada 19.maijā Rīgā tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Horvātijas Republikas valdības līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem, kā arī šī līguma protokols. Šā gada 20.maijā Rīgā tika parakstīta Latvijas Republikas valdības un Maltas valdības konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem, kā arī šīs konvencijas protokols. Abos šajos starptautiskajos dokumentos līgumslēdzējas puses ir vienojušās, uz kāda veida nodokļiem tie attiecas. Tajos noteikta nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanas kārtība, savstarpējās saskaņošanas procedūra, informācijas apmaiņa, kā arī stāšanās spēkā. Saskaņā ar Ārlietu ministrijas sniegto informāciju ("Latvijas Vēstnesis", 31.10.2000., Nr.384/385) Latvijas un Maltas konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem ir stājusies spēkā ar šā gada 24. oktobri.

Vēl starptautisko līgumu 8.burtnīcā ievietots 1999.gada 30.novembrī Sietlā parakstītais Līgums par Pasaules tirdzniecības organizācijas likumdošanas konsultatīvā centra izveidi, kā arī šī līguma četri pielikumi. Līgums Latvijas Saeimā tika apstiprināts šā gada 5.oktobrī. Konsultatīvo centru nolemts izveidot, ņemot vērā, ka līdz ar Pasaules tirdzniecības organizācijas dibināšanas līgumu ir radīta komplicēta tiesiskā sistēma un sarežģīta strīdu izšķiršanas kārtība, kā arī to, ka šo strīdu izšķiršanas procedūru ticamību un pieņemamību var nodrošināt tikai tad, ja visas PTO dalībvalstis efektīvi iesaistās procesā. Centra mērķis ir sniegt juridiskas konsultācijas un nepieciešamo izglītību PTO likumdošanā un strīdu izšķiršanas kārtībā jaunattīstības valstīm, it sevišķi vismazāk attīstītajām valstīm un valstīm ar pārejas posma ekonomiku. Atsevišķā līguma pantā paredzētā centra struktūra ir šāda: Ģenerālā asambleja, Vadības padome un Izpilddirektors. Līgumā vēl noteikta centra finansiālā struktūra, dalībvalstu tiesības un pienākumi, centra tiesiskais statuss, sadarbība ar citām starptautiskajām organizācijām, lēmumu pieņemšanas kārtība un citi jautājumi. Līgumam ir četri pielikumi: 1.pielikums —Attīstīto valstu minimālās iemaksas; 2.pielikums —Jaunattīstības valstu un valstu ar ekonomiku pārejas posmā minimālās iemaksas; 3.pielikums —Vismazāk attīstītās valstis, kam tiesības saņemt centra pakalpojumus; 4.pielikums —Maksājumu kārtība par centra sniegtajiem pakalpojumiem.

Starptautisko līgumu 8.burtnīcu interesenti var iegādāties "Latvijas Vēstneša" kioskā Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā, kā arī redakcijas Klientu apkalpošanas centrā Bruņinieku ielā 36. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!