• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovēnijas vēstnieces atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2006., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

11.05.2006., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovēnijas vēstnieces atvadu vizītēm

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 10.maijā, Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Slovēnijas vēstnieci Latvijā Darju Bavdažu Kuretu (Darja Bavdaž Kuret).

Sarunā abas puses ar gandarījumu atzīmēja, ka Latvijas un Slovēnijas attiecības kļūst arvien daudzpusīgākas un labu stimulu tam ir devusi gan abu valstu dalība ES un NATO, gan Latvijas prezidentes valstsvizīte Slovēnijā 2002.gadā. Tika atzīts, ka liels potenciāls joprojām ir plašāku ekonomisko sakaru veidošanā.

Tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar NATO transformāciju un gaidāmo NATO galotņu sanāksmi Rīgā šā gada beigās, kā arī starptautiskās dienaskārtības aktualitātes.

Slovēnijas vēstniece informēja V.Vīķi-Freibergu par Slovēnijas gaidāmo prezidentūru ES 2008.gada pirmajā pusē.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Trešdien, 10.maijā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume tikās ar Slovēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Darju Bavdažu Kuretu (Darja Bavdaž Kuret), kura bija ieradusies atvadu vizītē.

J.Straume un D.B.Kureta bija vienisprātis, ka abām valstīm bijusi cieša un sekmīga sadarbība dažādās jomās. Notikušas aktīvas amatpersonu apmaiņas vizītes, kā arī paplašinājušies ekonomiskie un kultūras sakari. Vēstnieces amata pildīšanas laikā abas valstis sasniegušas kopīgos ārpolitiskos mērķus – kļuvušas par pilntiesīgām Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstīm – un šobrīd kā partneres šajās organizācijās ir atbildīgas par ES un alianses tālāko attīstību.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs un Slovēnijas vēstniece sprieda par ES aktualitātēm – Eiropas konstitūcijas tālāko virzību, ES paplašināšanās gaitu un vienotas ES enerģētikas politikas izstrādes nozīmi. Puses arī pārrunāja Rīgā gaidāmo NATO samitu un Latvijas attiecības ar Ukrainu, Baltkrieviju un Krieviju.

Tikšanās noslēgumā J.Straume raksturoja situāciju pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām un pateicās vēstniecei par ieguldījumu Latvijas un Slovēnijas divpusējo attiecību padziļināšanā.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Trešdien, 10.maijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Slovēnijas Republikas vēstnieci Latvijā Darju Bavdažu Kuretu (Darja Bavdaž Kuret), kura bija ieradusies atvadu vizītē.

Tikšanās sākumā vēstniece apsveica Ministru prezidentu ar Latvijas hokeja izlases uzvaru otrdienas spēlē ar Slovēnijas izlasi. Ministru prezidents pauda viedokli, ka arī Slovēnijas spēlētāji demonstrējuši interesantu un profesionālu spēli.

Ministru prezidents pateicās par vēstnieces personisko ieguldījumu abu valstu attiecību padziļināšanā un politiskā dialoga veicināšanā, par ko liecina pēdējos gados notikusī valsts augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņa, tai skaitā Slovēnijas premjerministra vizīte Latvijā.

Puses bija vienisprātis, ka abu valstu divpusējās attiecības ir ļoti ciešas un konstruktīvas, jāturpina paplašināt ekonomiskos kontaktus, kā arī sadarbību tūrisma jomā, kultūrā, izglītībā un zinātnē.

Aigars Kalvītis un Slovēnijas vēstniece pārrunāja sadarbības projektus starp Latviju un Slovēniju, Eiropas Savienības un NATO aktuālos jautājumus.

Ministru prezidents ir saņēmis uzaicinājumu doties oficiālā vizītē uz Slovēnijas Republiku šā gada jūlijā.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs trešdien, 10.maijā, atvadu vizītē tikās ar Slovēnijas vēstnieci Latvijā Darju Bavdažu Kuretu (Darja Bavdaž Kuret) un izteica pateicību par veiksmīgo sadarbību. Vēstniece atzina, ka četru gadu laikā abu valstu attiecībās vērojams liels progress, ko apliecina Latvijas Valsts prezidentes vizīte Slovēnijā 2002.gada aprīlī un Slovēnijas premjerministra vizīte Latvijā 2005.gada septembrī. Tikšanās laikā puses pārrunāja arī gaidāmo Latvijas premjerministra Aigara Kalvīša vizīti Slovēnijā.

Ārlietu ministrs un Slovēnijas vēstniece runāja arī par Slovēnijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, kas gaidāma 2008.gada pirmajā pusē, kā arī par abu valstu sadarbību tās laikā, jo Latvijai vēl nav savas pārstāvniecības Slovēnijā.

Tikšanās laikā apspriesti jautājumi par enerģētikas politiku, Eiropas Savienības paplašināšanos un citas aktualitātes.

Vēstniece apsveica ārlietu ministru ar Latvijas hokeja izlases uzvaru pār Slovēnijas valstsizlasi. Viņa pauda prieku par labi sarīkoto pasaules čempionātu hokejā un izteica pārliecību, ka rudenī ieplānotais NATO samits notiks augstā līmenī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!