• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Flandrijas reģiona sadarbību tautsaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2006., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Spānijas sadarbību aizsardzības jomā

Vēl šajā numurā

11.05.2006., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Flandrijas reģiona sadarbību tautsaimniecībā

Otrdien, 9.maijā, tika parakstīts nolīgums starp Latvijas valdību un Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona valdību par sadarbības programmu laikā no 2006. līdz 2008.gadam, kā arī tās ieviešanu. No Latvijas puses nolīgumu parakstīja Latvijas delegācijas vadītāja, Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece Inta Vasaraudze, no Flandrijas puses – Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona valdības Ārlietu departamenta direktors Fredijs Evenss (Freddy Evens).

Nolīgums paredz Latvijas un Flandrijas reģiona sadarbību dažādās tautsaimniecības nozarēs – ekonomikā, zemkopībā, vides aizsardzībā, transporta infrastruktūrā. Puses nolīgumā arī vienojušās par sadarbību sociālās un nodarbinātības politikas, kultūras un izglītības, kā arī tūrisma un inovāciju attīstībā.

Lai apspriestu un precizētu sadarbības programmu laikam no 2006. līdz 2008.gadam, vizītē Latvijā ieradās Flandrijas reģiona valdības delegācija. Šodien Finanšu ministrijā notika Latvijas un Flandrijas delegāciju diskusija par abu pušu sadarbības projektu piedāvājumiem, pēc tam tika parakstīts nolīgums par Latvijas valdības un Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona valdības sadarbību.

Latvijas delegācijas sastāvā bija pārstāvēta Finanšu ministrija, Ārlietu ministrija, Satiksmes ministrija, Veselības ministrija, Kultūras ministrija, Labklājības ministrija, Zemkopības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.

Latvijas Republikas un Flandrijas sadarbības līgums, uz kura pamata ir parakstītas turpmākās sadarbības programmas konkrētiem laika periodiem, stājās spēkā 1997.gada 15.aprīlī. No 2004. gada līdz 2006.gadam sadarbības programmas ietvaros īstenoti četri projekti, kuros Flandrijas valdības kopējais līdzfinansējums bija ap 138000 eiro. Ir īstenots projekts institucionālās kapacitātes stiprināšanai teritoriālajā plānošanā Vidzemē, kā arī projekts Zemgales teritoriālā un ekonomiskā plāna izstrādei. Noslēguma stadijā ir divi projekti – darbinieku apmācības programma sadarbībā ar Veģu bērnunamu un pieredzes apmaiņas programma darbam ar bērniem ar speciālām vajadzībām, kas tiek īstenota sadarbībā ar NVO atbalsta centru.

Flandrija ir Beļģijas ziemeļu daļas reģions, kurā valdošā valoda ir flāmu. Otrs lielākais ir dienvidu daļas reģions – Valonija, kur pārsvarā lieto franču valodu, bet Beļģijas dienvidaustrumu daļā atrodas pavisam neliela vāciski runājoša kopiena. Flandrijas reģionā ietilpst piecas provinces – Antverpene, Limburga, Rietumflandrija, Austrumflandrija un Brabante. Flandrijā dzīvo 5,9 miljoni iedzīvotāju, tā ir spēcīgākā un industriāli attīstītākā Beļģijas daļa.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!