• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Čehijas Nacionālo bibliotēku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2006., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134460

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības 2007.gada budžeta projektu

Vēl šajā numurā

09.05.2006., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Čehijas Nacionālo bibliotēku sadarbību

Piektdien, 5.maijā, Latvijas īpašu uzdevumu ministre sabiedrības integrācijas lietās Karina Pētersone savas vizītes ietvaros Prāgā tikās ar Čehijas Nacionālās bibliotēkas ģenerāldirektora vietnieku Ādolfu Knollu.

Tikšanās laikā ministre uzsvēra, ka starp Latvijas un Čehijas Nacionālajām bibliotēkām pastāv ilggadēja un auglīga sadarbība, kura veicina sabiedrības informēšanu par Latvijas un Čehijas kultūras sakariem un abu tautu vēsturi. To apliecina arī divpusējās sadarbības līgums starp abām bibliotēkām, kurš noslēgts 1994.gadā.

Ā.Knolls norādīja, ka Latvijas Nacionālā bibliotēka ir trešā nozīmīgākā no Čehijas Nacionālās bibliotēkas 30 partnerēm.

Čehijas puse īpaši atzīmēja Latvijas dalību Prāgas starptautiskajā grāmatu gadatirgū, kurā Latvija uzaicināta piedalīties īpašā viesa statusā, vērtējot to kā īpaši nozīmīgu, lai čehu publiku iepazīstinātu ar bagātajām Latvijas literatūras tradīcijām.

Pateicoties par Čehijas atbalstu Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektam UNESCO, ministre uzsvēra Latvijas Nacionālās bibliotēkas kā reģionālas nozīmes informācijas centra lomu, jo tajā svarīga vieta ierādīta arī krievu disidentu darbiem.

Puses pārrunāja pieredzi grāmatu restaurācijā, kolekciju saglabāšanā un Eiropas bibliotēku kopējās sadarbības veicināšanā. Sakarā ar to, ka Čehijas Nacionālā bibliotēka gatavojas izsludināt starptautisku arhitektu konkursu savas jaunās ēkas būvniecībai, Ā.Knollu īpaši interesēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekts “Gaismas pils” un tā īstenošana. 4.maijā K.Pētersone piedalījās Latvijas stenda atklāšanā starptautiskajā grāmatu gadatirgū. Izstādes ietvaros īpašā pasākumā minis­tre iepazīstināja gadatirgus apmeklētājus ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu “Gaismas pils”.

Maija sākumā Prāgā norisinās plaša Latvija kultūras programma, kuru organizē Latvijas Literatūras centrs sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Čehijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!