• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības dalībvalstīm un kandidātvalstīm Nicā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2000., Nr. 446/447 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kultūras finansēšanu - no sociālā, radošā un praktiskā viedokļa

Vēl šajā numurā

08.12.2000., Nr. 446/447

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības dalībvalstīm un kandidātvalstīm Nicā

Vakar, 7. decembrī, Eiropas Nicas sanāksmes ietvaros notika Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un kandidātvalstu tikšanās, kurā piedalījās dalībvalstu un kandidātvalstu ministru prezidenti un ārlietu ministri. Igauniju, Somiju un Franciju pārstāvēja arī šo valstu prezidenti. Tikšanās galvenais temats bija ES konstitucionālā reforma.

Tikšanās sākumā uzstājās ES kandidātvalstu pārstāvji, kuri izteica savu viedokli par ES paplašināšanās procesu un ES nākotni. Pēc tam savu viedokli pauda ES dalībvalstu līderi.

Ministru prezidents Andris Bērziņš sanāksmē uzstājās kā ceturtais runātājs un uzsvēra, ka Latvija atbalsta ES modeli, pēc kura katra dalībvalsts ir tiesīga nominēt vienu komisāru un ES netiek dalīta "lielajās" un "mazajās" valstīs.

Dalībvalstu valdību vadītāji vienprātīgi pauda politisko gribu panākt pozitīvu lēmumu pieņemšanu, sākot ES paplašināšanos.

Kā izteicās Ministru prezidents, Eiropas Komisijas prezidents Romano Prodi paudis cerības, ka Nicas tikšanās reizē kandidātvalstu vadītāji kā novērotāji piedalās pēdējoreiz, jo nākamajā sanāksmē viņi būs jau dalībvalstu vadītāji. Itālijas ārlietu ministrs Lamberto Dīni izteicies, ka pašreizējo ES dalībvalstu parlamentiem līdz 2002. gada beigām jāratificē šajā sanāksmē pieņemtā ES konstitucionālā reforma. Zviedrijas premjers Jērans Pērsons pauda cerības, ka Zviedrijas prezidentūras laikā tā Latvijai atvērs 13 sarunu sadaļas.

Ministru prezidents Andris Bērziņš Eiropas samita ietvaros piedalījās vairākās neoficiālās sarunās un preses konferencēs, kā arī Eiropas liberāli demokrātisko partiju līderu sanāksmē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!