• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2004.gada budžeta izpildes apstiprinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2006., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Sociālā fonda atbalstu latviešu valodas apgūšanai

Vēl šajā numurā

03.05.2006., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2004.gada budžeta izpildes apstiprinājumu

Eiropas Parlaments 27.aprīlī ar lielu balsu vairākumu (523 balsis “par”) apstiprināja, ka Eiropas Komisija (EK) ir pienācīgi izpildījusi 2004.gada vispārējo budžetu. EK priekšsēdētāja vietnieks Sīms Kallass pauda gandarījumu par Eiropas Parlamenta pozitīvo balsojumu un tā vispārējo atbalstu EK īstenotajiem budžeta procedūras modernizēšanas un pielāgošanas pasākumiem. Eiropas Parlamentam, kā arī Eiropas Kopienu Revīzijas palātai ir izšķiroša loma, lai veiksmīgi īstenotu Eiropas Komisijas rīcības plānu par integrētas iekšējās kontroles sistēmas izveidi.

Eiropas Parlaments kārtējo reizi apstiprinājis, ka Eiropas Komisija ir pienācīgi izpildījusi budžetu. Ar šo apstiprinājumu Parlaments atzīst, ka budžets ir izpildīts pareizi un ka grāmatojumi pareizi atspoguļo Kopienu ieņēmumus un izdevumus attiecīgajā gadā, kā arī finanšu stāvokli gada beigās. Parlaments arī atbalstījis pēc Sīma Kallasa ierosinājuma 2005.gada jūnijā sākto tālejošo EK plānu, kā novērst atlikušos budžeta izpildes trūkumus.

Balsojums arī apstiprina pozitīvo attieksmi, kāda bija pausta Revīzijas palātas gada pārskatā par 2004.gadu. Tajā atzinīgi novērtēti Eiropas Komisijas vadībā īstenotie uzlabojumi, īpaši attiecībā uz lauksaimniecības izdevumu kontroli (šie izdevumi joprojām veido lielāko budžeta tēriņu daļu), ilgstoši nenokārtotu budžeta saistību samazinājumu un atgūstamo līdzekļu kontroli.

Izvirzītais mērķis ir skaidrs – racionālāka budžeta pārvaldība. Taču virzība uz to, ņemot vērā Eiropas Savienības budžeta sarežģīto struktūru un apmēru, ir ilgs un sarežģīts process. Līdz ar jaunām programmām, sākot ar 2007.gadu, stāsies spēkā jaunas tiesību un administratīvās normas, bet to iedarbībai būs vajadzīgs laiks.

Izsakot pateicību Eiropas Parlamentam par balsojumu, EK priekšsēdētāja vietnieks Sīms Kallass vēlreiz uzsvēra, ka ir nepieciešams visu iesaistīto pušu pilnīgs atbalsts, lai panāktu tādu rezultātu, par kuru Revīzijas palāta varētu sniegt pozitīvu atzinumu par EK (un dalībvalstu) risku pārvaldību, ņemot vērā, ka 80% budžeta izpilda dalībvalstis.

Komisāri un Revīzijas palātas pārstāvji tikās 26.aprīlī, lai apspriestu turpmāko rīcību. Šāds regulārs un atklāts dialogs starp revidentu un revidējamo ir vēl viens būtisks elements, lai Eiropas Komisija varētu sasniegt iecerēto, virzoties uz Eiropas Kopienu budžeta labāku pārvaldību.

 

EK pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!