• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības konkursu jauniešiem līdz 16 gadiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2006., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134018

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālo pakalpojumu īpatnībām Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

28.04.2006., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības konkursu jauniešiem līdz 16 gadiem

“Eiropas Savienība un bērna tiesības” – tā nodēvēts konkurss, kuru atklājis par tieslietām, brīvību un drošību atbildīgais Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Franko Fratīni, aicinot Eiropas bērnus un pusaudžus 10–18 gadu vecumā veidot plakātus par bērnu tiesībām Eiropas Savienībā (ES). Konkursa mērķis ir veicināt Eiropas jaunāko pilsoņu izpratni par ES darbību šajā jomā. Vispirms notiks atlase valsts līmenī un apbalvošanas ceremonija, ko katra ES valsts rīkos 2006.gada maijā, un pēc tam pirmo vietu ieguvēju komandas tiks aicinātas uz Eiropas apbalvošanas ceremoniju Briselē. Labākie darbi tiks iekļauti nākamajās Eiropas bērnu tiesību veicināšanas kampaņās. 2006.gada jūnijā Eiropas Komisija sāks ieviest bērnu tiesību veicināšanas un aizsardzības stratēģiju visās Komisijas iekšpolitikas un ārpolitikas jomās. 

“Tiesības darbojas tikai tad, ja cilvēki tās apzinās, uzsver un aizstāv,” apstiprināja F.Fratīni. “Es ceru, ka jauniešiem patiks strādāt komandās, apgūstot šo tematu un iepazīstoties ar savām tiesībām.”

Jaunieši, kuri nolems piedalīties konkursā, tiek lūgti izveidot plakātu, kurā būtu ietverts logotips un attēlota doma par bērnu tiesību aizsardzību, ievērošanu un veicināšanu Eiropā. Dalībnieki tiks sadalīti divās vecuma grupās (10–14 gadu un 15–18 gadu), un katrā komandā būs jābūt vismaz četriem jauniešiem. Vispirms darbus atlasīs valsts līmenī, un pirmās trīs komandas tiks aicinātas uz apbalvošanas ceremoniju, ko katra ES valsts rīkos maija sākumā. Pirmās vietas ieguvēji pēc tam tiks aicināti 18.maijā piedalīties gida vadītā vienas dienas ekskursijā Briselē, kurā tiks pievērsta uzmanība Eiropas Savienības tematikai un tieslietām, brīvībai un drošībai, kā arī pusdienās un diskusijā ar Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieku F.Fratīni un viņa vadītajā apbalvošanas ceremonijā.

Labākos plakātus publicēs Eiropas Komisijas pārstāvniecību tīmekļa vietnēs ES valstīs un serverī Europa. Tie arī tiks izmantoti nākamajās Eiropas bērnu tiesību veicināšanas kampaņās.

Eiropas Komisijai ir nodoms 2006.gada jūnijā izdot paziņojumu par bērna tiesībām. Dokumenta mērķis – ieviest bērnu tiesību veicināšanas un aizsardzības stratēģiju visās Eiropas Komisijas iekšpolitikas un ārpolitikas jomās.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!