• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2006.gada 27.aprīļa sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2006., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties valstsvizītē Somijā 24.-26.aprīlī

Vēl šajā numurā

28.04.2006., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2006.gada 27.aprīļa sanāksmē

 

ĀM: Par nacionālo ekspertu un administrēšanai nepieciešamo atlīdzības apmēru starptautisko palīdzības projektu ietvaros

Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts “Noteikumi par nacionālo ekspertu un administrēšanai nepieciešamo maksimālo atlīdzības apmēru no valsts budžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem finansētajos starptautiskajos palīdzības projektos”.

Pašlaik Latvijas likumdošana neparedz atlīdzības apmēru Latvijas ekspertiem un projektu administrēšanas mērķiem starptautisko palīdzības projektu ietvaros. Saskaņā ar noteikumiem nacionālie eksperti tiek iedalīti trīs kategorijās, no kurām ir atkarīgs atlīdzības apjoms. Eksperti kategorijās tiek iedalīti atkarībā no to pieredzes ilguma attiecīgajā jomā. Noteikumi paredz diferencēt ekspertu atalgojumu atkarībā no projekta ilguma.

2005.gadā Latvija uzsāka plānotu attīstības sadarbības politikas īstenošanu, kuras mērķis ir veicināt mazāk attīstīto valstu labklājību. Pagājušajā gadā Moldovā un Gruzijā tika īstenoti vairāki projekti robežsardzes, muitas brokeru, pašvaldību un citās jomās. 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

IZM: Par Latvijas Nacionālās sporta padomes sastāvu

Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē Izglītības un zinātnes ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabineta rīkojuma projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 19.janvāra rīkojumā Nr.41 “Par Latvijas Nacionālās sporta padomes sastāvu””.

Ministru kabinets 2005.gada 19.janvārī pieņēma rīkojumu Nr.41 “Par Latvijas Nacionālās sporta padomes sastāvu”, ar kuru tika noteikts Latvijas Nacionālās sporta padomes sastāvs. Sporta likuma 9.panta otrā daļa paredz Latvijas Nacionālās sporta padomes sastāvā iekšlietu, aizsardzības, kā arī izglītības un zinātnes ministrus.

Ministru kabineta rīkojuma projekts paredz apstiprināt jaunus Latvijas Nacionālās sporta padomes locekļus (izglītības un zinātnes ministri B.Rivžu, aizsardzības ministru A.Slakteri, iekšlietu ministru Dz.Jaundžeikaru).

 

IZM: Par koledžas darbības uzsākšanas kritērijiu noteikumiem

Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē Izglītības un zinātnes ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabineta protokollēmuma projektu “Par Ministru kabineta 2005.gada 22.februāra sēdes protokollēmuma (prot. Nr.10 17.§) “Noteikumu projekts “Noteikumi par koledžas darbības uzsākšanas kritērijiem”” izpildi”.

Saskaņā ar noteikumu projekta 2.3.apakš­punktu Izglītības un zinātnes ministrijai tika uzdots sagatavot un līdz 2005.gada 1.septembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Izglītības likumā saistībā ar koledžas statusa maiņu.

Tā kā Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidente 2006.gada 23.martā izsludinājusi likumu “Grozījumi Augstskolu likumā”, kura 6.pantā, kas izsaka Augstskolu likuma 7.pantu jaunā redakcijā, ir noteikts koledžas juridiskais statuss un 10.¹ pantā Ministru kabineta kompetence attiecībā uz koledžas nolikumu, Izglītības un zinātnes ministrija uzskata, ka vairs nav nepieciešams precizēt Izglītības likumu, un tāpēc sagatavojusi Ministru kabineta protokollēmuma projektu.

Jānis Kutraitis, Izglītības un zinātnes ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists

TM: Par kadastra informācijas sistēmas uzturēšanai nepieciešamās informācijas apjomu un kārtību

Valsts sekretāru sanāksmē izskatīts noteikumu projekts par kadastra informācijas sistēmas uzturēšanai nepieciešamās informācijas sniegšanas kārtību un apjomu. Projekts izstrādāts, pamatojoties uz Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā ietverto deleģējumu Ministru kabinetam.

Noteikumu projekts reglamentēs kārtību, kādā būs jāsniedz informācija Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmai nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas vajadzībām. Bez tam tiks regulēta kārtība, kādā informācija būs jāsniedz kadastra subjektiem, vietējām pašvaldībām un valsts institūcijām. Noteikumos arī tiks regulēta kārtība un ziņu apjoms informācijai, kura būs jāsniedz darījumos iesaistītajiem kadastra subjektiem, vietējām pašvaldībām un valsts institūcijām, kā arī Valsts vienotajai datorizētajai zemesgrāmatai.

Noteikumu projekta pieņemšana nodrošinās VZD Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmai nepieciešamās informācijas saņemšanu un atvieglos datu apmaiņu starp institūcijām, teikts tā anotācijā.

Noteikumi neietekmēs valsts budžetu, jo šajos noteikumos paredzēto darbību realizēšanai nav nepieciešams papildu finansējums.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Aizsardzības, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Kultūras un Labklājības ministrijai, kā arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Satiksmes, Vides, Veselības, Zemkopības ministrijai, Latvijas Pašvaldību savienībai, Nacionālajai trīspusējās sadarbības padomei un Valsts kancelejai.

Noteikumu projekts jāapstiprina valdībai.

 

 TM: Par nekustamā īpašuma objekta noteikšanu

Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē izskatīts noteikumu projekts par nekustamā īpašuma objekta noteikšanu. Līdz pērnā gada 31.decembrim zemes un būvju kadastrālo uzmērīšanu regulēja Valsts zemes dienesta (VZD) izdotās instrukcijas “Zemes vienību robežu uzmērīšanas instrukcija” un “Tehniskās inventarizācijas instrukcija”. Savukārt Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likums nosaka, ka daļa valsts pārvaldes iestāžu ārējo normatīvo aktu, kas izdoti atbilstoši iestādes likumā noteiktai kompetencei, zaudēja spēku šī gada 1.janvārī, tādēļ bija jāizstrādā jauns regulējums.

Noteikumu projekta mērķis ir nodrošināt sabiedrību ar vienotu, saprotamu zemes un būvju kadastrālās uzmērīšanas procedūru kārtību. Noteikumu projekta autori uzskata, ka tas noregulēs nekustamā īpašuma objekta noteikšanu, tajā skaitā zemes un būvju kadastrālās uzmērīšanas kārtību.

Noteikumu projektā uzskaitīti dokumenti, kādus persona iesniedz VZD, lai uzsāktu nekustamā īpašuma objekta vai zemes vienības daļas noteikšanas procesu. Noteikta arī VZD rīcībā esošo dokumentu izmantošana. Ar jaunajiem noteikumiem tiks regulēta dokumentu sagatavošanas un izsniegšanas kārtība un termiņi, nekustamā īpašuma objekta un zemes vienības daļas kadastrālās uzmērīšanas kārtība, raksturojošie dati, to precizitāte, raksturojošo datu grozīšanas kārtība, kadastrālās uzmērīšanas dokumentu saturs un saskaņošanas kārtība. Noteikumu projekts reglamentēs arī nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājuma noteikšanas un aktualizācijas kārtību un nekustamā īpašuma lietu un citu kadastra dokumentu glabāšanas kārtību.

Noteikumu projekts jāsaskaņo ar Finanšu, Aizsardzības, Ārlietu, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Labklājības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu un Satiksmes ministriju, kā arī Vides, Veselības, Zemkopības ministriju, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu, Latvijas Pašvaldību savienību, Nacionālās trīspusējās sadarbības padomi un Valsts kanceleju.

Noteikumu projekts jāapstiprina valdībai. 

 

TM: Par Tiesu administrācijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi

Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē izskatīts Tiesu administrācijas (TA) sniegtais maksas pakalpojumu cenrādis.

Kā norādīts noteikumu anotācijā, kopš 2001.gada jūlija līdz šo noteikumu projekta izstrādei ar vairāk nekā 542 juridiskām un fiziskām personām ir noslēgti līgumi par informācijas iegūšanu no valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas datu bāzes. Līgumos noteikta maksa par sniegtajiem pakalpojumiem, bet to izcenojumus līdz šim apstiprināja tieslietu ministrs.

Līdz ar Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanos TA kā publiska iestāde attiecībā pret trešajām personām var piemērot tikai tiesību aktos noteiktā kārtībā pieņemtas tiesību normas, un likums par budžetu un finanšu vadību pilnvaro Ministru kabinetu apstiprināt maksas pakalpojumu cenrādi.

Tāpēc TA ir izstrādājusi cenrādi tās sniegtajiem maksas pakalpojumiem, kas saistīti ar zemesgrāmatu informācijas izplatīšanu. Līdz ar šī noteikumu pieņemšanu tiks nodrošināts pakalpojumu veidu un to izcenojumu publiskums.

Cenrādī noteikta maksa par elektronisko datu izmantošanu abonēšanas režīmā mēnesī, par viena nekustamā īpašuma pārraudzību, nosūtot elektroniskos paziņojumus, par nodalījumā veiktajiem nostiprinājumiem, par nestandarta informācijas apstrādi, par izrakstu par viena lietotāja apskatītajiem nekustamajiem īpašumiem, par informācijas atlasi internetā par vienu nekustamo īpašumu, par informācijas atlasi un datorizdrukas izsniegšanu par zemesgrāmatu nodalījumu.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Bērnu un ģimenes lietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Vides un Veselības ministrijai, kā arī Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātam un Valsts kancelejai.

Noteikumu projekts jāapstiprina valdībai.

TM: Par tiesu sniegto maksas pakalpojumu veidiem, samaksas apmēru un kārtību

Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē izskatīts noteikumu projekts par tiesu sniegto maksas pakalpojumu veidu, samaksas apmēru un kārtību. Likums par budžetu un finanšu vadību pilnvaro Ministru kabinetu noteikt tiesu sniegto maksas pakalpojumu veidus, samaksas apmēru un kārtību.

Pašlaik rajonu (pilsētu) tiesās, apgabaltiesās, administratīvajās tiesās un Augstākajā tiesā tiek veikta dokumentu kopēšana un izsniegšana pēc personu pieprasījuma, nolēmuma kopijas sagatavošana un izsniegšana personai, kas nav procesa dalībnieks, nolēmumu un dokumentu kopiju izsniegšana no tiesas arhīva, sludinājuma teksta sagatavošana un izsniegšana, kā arī dokumentu pareizības apliecināšana. Lai kompensētu valsts budžeta izdevumus, kas rodas, sniedzot iepriekšminētos pakalpojumus, tiek ņemta samaksa, izsniedzot Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu darījumu apliecinošu kvīti. To izcenojumus līdz šim apstiprināja tieslietu ministrs un Augstākās tiesas priekšsēdētājs, teikts noteikumu projekta anotācijā.

Izstrādājot šādu cenrādi, tiks nodrošināts pakalpojumu veidu un izcenojumu publiskums.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Bērnu un ģimenes lietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību un Veselības ministrijai, kā arī Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātam, Valsts kancelejai un Augstākajai tiesai.

Noteikumu projekts jāapstiprina valdībai.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

ZM: Par zivju sugu komerciālo nosaukumu pagaidu sarakstu

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Noteikumi par zvejas produktu marķējumā lietojamiem sugu nosau­kumiem”, ko izsludināja Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē.

Šobrīd regulā par zivsaimniecības un akvakultūras produktu tirgu kopīgo organizāciju noteikts, ka dalībvalstis ir atbildīgas par savā teritorijā tirdzniecībā lietoto attiecīgo produktu nosaukumu saraksta akceptēšanu. Regula nosaka, ka zvejas produktus var piedāvāt pārdošanai galapatērētājam mazumtirdzniecībā, ja marķējumā vai etiķetē norādīts sugas komerciālais nosaukums.

Pārtikas un veterinārais dienests kā kompetenta institūcija ar rīkojumu ir apstiprinājis zvejas produktu sugu komerciālo nosaukumu pagaidu sarakstu. Sarakstā iekļautas tādas zivju sugas kā akmeņplekstes, asari, brētliņas, foreles, karpas, karūsas, jūras vēži un citas.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!