• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ciešāku sadarbību ceļā uz NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2006., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Ungārijā akreditāciju

Vēl šajā numurā

27.04.2006., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ciešāku sadarbību ceļā uz NATO

Ārlietu ministrs Artis Pabriks Baltijas valstu, Adrijas jūras valstu ārlietu un aizsardzības ministru un ASV Valsts departamenta pārstāvju sanāksmē aicināja Albāniju, Horvātiju un Maķedoniju sadarboties un realizēt kopīgus projektus, lai ātrāk veiktu nepieciešamās reformas ceļā uz NATO.

Artis Pabriks kā veiksmīgus Baltijas valstu sadarbības projektus minēja BALTBAT – triju Baltijas valstu kopīgu kājnieku bataljonu dalībai starptautiskajās miera uzturēšanas un reģionālo stabilitāti pastiprinošās operācijās, Baltijas Aizsardzības koledžu un Baltijas valstu Ūdenslīdēju mācību centru.

Viņš uzsvēra, ka valstu kopīgie projekti palīdz apvienot katras valsts labāko praksi un kopīgi aizsardzības pasākumi ne tikai efektivizē, bet arī rada labākus priekšnoteikumus valstu integrācijai NATO.

Sanāksmes pēdējā sesijā piedalījās arī Bosnija un Hercegovina un Serbija un Melnkalne, paužot interesi pievienoties NATO programmai “Partnerattiecības mieram”. Baltijas valstis pauda atbalstu šiem centieniem.

Pasākuma ietvaros ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Maķedonijas ārlietu ministri Ilinku Mitrevu (Ilinka Mitreva) un pārrunāja iespēju atcelt vīzu režīmu Latvijas pilsoņu ieceļošanai Maķedonijā.

Baltijas valstu, Adrijas jūras valstu ārlietu un aizsardzības ministru un ASV Valsts pārstāvju sanāksme notiek no 24. līdz 26.aprīlim Horvātijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!