• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesnesis: tas ir likteņu lēmējs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2000., Nr. 442/445 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts nākamgada budžets ir ar pieticīgu gandarījumu, bet cerībām

Vēl šajā numurā

07.12.2000., Nr. 442/445

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
T1.JPG (23741 BYTES)

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ( attēla centrā, kopā ar tieslietu ministri Ingrīdu Labucku ) vakar, 6. decembrī, pieņēma tiesneša zvērestus no Zemgales apgabaltiesas tiesneša Visvalža Sprudzāna, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša Normunda Riņķa, Daugavpils tiesas tiesneses Jūlijas Kergeles, Jelgavas tiesas tiesneses Inetas Ozolas, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneses Santas Dadzes, Valkas rajona tiesas tiesneses Itas Seisumas un Rīgas pilsētas Zemesgrāmatu nodaļas tiesneses Sandras Krūmiņas            Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Tiesnesis: tas ir likteņu lēmējs

Vakar, 6.decembrī, Valsts prezidente Rīgas pilī pieņēma jauno tiesnešu zvērestu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga:

Uzruna tiesnešiem zvēresta nodošanā Valsts prezidentei 2000. gada 6. decembrī

Man ir tas gods jūs apsveikt šīs amata ķēdes un amata zīmju saņemšanas brīdī. Līdz ar šo ķēdi uz jūsu pleciem nogulstas ļoti smaga atbildība, jo jūsu mūža gaitā caur jūsu rokām izies daudzu cilvēku likteņi. Un viņu likteņus iespaidos tas, cik taisnīgu un cik labu tiesu jūs būsit sprieduši, cik pamatots un likumam atbilstošs būs bijis jūsu lēmums. Jums mūža garumā būs liels iespaids uz daudzu cilvēku dzīvēm.

Jūsu darbības laikā jums būs arī iespaids uz savas profesijas reputāciju, uz tās labo slavu, uz tās tēlu sabiedrībā. Es ceru, ka jūs ar savu darbu un ar savu sirdsapziņu, ar savu pienākuma apziņu spēsit darboties tā, lai gan jūs paši, gan jūsu tuvinieki, gan kolēģi varētu būt lepni par tiesneša profesiju un teikt, ka Latvijā tiesneši darbojas pēc augstākiem profesionāliem standartiem.

Un, visbeidzot, jūsu darbs ir saistīts ar valsti un tās iekšējo drošību, jo demokrātiskas valsts paši pamati ir tiesīgums. Demokrātiskai valstij ir jābūt tiesiskai valstij, kur viens likums valda visiem. Ja tautā rodas šaubas par to, vai tas tiešām tā ir, tad caur to tiek izdarīts būtisks un dziļš kaitējums valstiskumam, valsts pašiem pamatiem. Tamdēļ tiesneša rokās un uz viņa pleciem gulst arī šī atbildība par to, cik lielu uzticību pilsoņu acīs bauda valsts struktūras un valsts kā institūcija visā savā kopumā. Tiesu sistēma ir būtiska un neatsverama valsts sastāvdaļa. Jūsu darba kvalitāte iespaidos arī visas Latvijas tēlu, tā iespaidos arī noskaņu, kāda valda Latvijas pilsoņos un viņu attieksmē pret savu valsti. Es novēlu, lai jūs, tie, kas šodien pieņēmāt šo svinīgo zvērestu, lai jūs savā profesionālā mūžā spodrinātu tiesnešu slavu, stiprinātu tiesiskumu Latvijā, stiprinātu uzticību tiesiskumam un demokrātijai. Lai jums labi klājas!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!