• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pieredzi sabiedrības integrēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2006., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā

Vēl šajā numurā

25.04.2006., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pieredzi sabiedrības integrēšanā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 21.aprīlī tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Rolfu Ekeusu, kurš bija ieradies darba vizītē Latvijā.

Sarunas laikā Rolfs Ekeuss atzina, ka Latvijas pieredzi sabiedrības integrācijas jomā var izmantot kā paraugu citām valstīm. Latvijas eksperti jau ļoti veiksmīgi darbojas EDSO projektos atsevišķās valstīs, un Rolfs Ekeuss arī turpmāk rekomendēs Latvijas ekspertus sabiedrības integrācijas projektu īstenošanai citviet, pirmām kārtām Gruzijā, Moldovā un Centrālāzijas valstīs.

Augstais komisārs arī atzina, ka EDSO eksperti padziļināti pēta sabiedrības integrācijas jautājumus Rietumeiropā, kur esošās problēmas varētu risināt, izmantojot Latvijas pozitīvo pieredzi.

Tikšanās laikā Artis Pabriks informēja, ka vienlaikus ar straujo ekonomiskās attīstības tempu Latvijā ir vērojama arvien pozitīvāka tendence naturalizācijas pieteikumu skaita ziņā, kas mūsu valsti padara unikālu. Rolfs Ekeuss ļoti atzinīgi novērtēja pozitīvās tendences un aicināja tikpat aktīvi turpināt šā procesa veicināšanu.

Rolfs Ekeuss arī informēja ārlietu ministru Arti Pabriku par savu iesaisti Kosovā turienes etnisko grupu samierināšanas procesā Kosovas statusa noteikšanas periodā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!