• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2006., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 24.aprīļa ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

25.04.2006., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Japānā

Par godu Latvijas vēstniecības atklāšanai Japānā, Tokijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis ceturtdien, 20.aprīlī, rīkoja svinīgu pieņemšanu. Aigars Kalvītis teica uzrunu un pateicās klāt­esošajiem par ieguldījumu, veidojot abu valstu attiecības pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Ministru prezidents uzsvēra, ka “Japāna atzina atjaunoto Latvijas neatkarību pirms 15 gadiem – 1991.gada 10.oktobrī, un kopš tā laika esam bijuši liecinieki Japānas klātbūtnei dažādos projektos mūsu valstī, īpaši kultūrā”. Ministru prezidents atzina: “Līdz ar Latvijas vēstniecības atvēršanu Japānā veiksim ievērojamu darbu, lai sekmē mūsu valsts atpazīstamību un savstarpējo sadarbību gan politikā, gan ekonomikā, gan kultūrā.”

Pieņemšanā Latvijas un Japānas valsts himnas izpildīja Vasedas universitātes absolventu vīru koris, kas nesen apmeklēja Latviju.

Ministru prezidenta rīkotajā pieņemšanā piedalījās arī Japānā pazīstamā dziedātāja Kato Tokiko un kopā ar latviešu saksofonistu Arti Gāgu izpildīja japāņiem un latviešiem labi zināmo Raimonda Paula dziesmu “Dāvāja Māriņa meitiņai mūžiņu”, kas Japānā kļuvusi par sava veida leģendu.

Pieņemšanu apmeklēja Japānas parlamenta deputāti, diplomāti, kultūras darbinieki, plaši pazīstami biznesa pārstāvji, kā arī latviešu kopienas pārstāvji, kuri pašreiz dzīvo un mācās Japānā.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis piektdien, 21.aprīlī, tikās ar vairāku nozīmīgu Japānas kompāniju un biznesa apvienību pārstāvjiem.

Ministru prezidents apmeklēja kompānijas “Hitachi” un “Mitsubishi Corporation”, kā arī lielāko industriālo uzņēmumu apvienību “Keidanren”.

Šo apmeklējumu laikā Aigars Kalvītis iepazīstināja Japānas uzņēmējus ar Latvijas panākumiem, integrējoties Eiropas Savienībā (ES) un NATO un veidojot konkurētspējīgu ekonomiku, kas nodrošina labvēlīgu biznesa vidi ne tikai Eiropas, bet arī Japānas un citu Āzijas valstu uzņēmējiem.

Pēc pievienošanās ES Latvija ir kļuvusi par daļu no 450 miljonus lielā patērētāju tirgus, kas piedāvā jaunas iespējas veidot padziļinātu sadarbību ar Japānu, veidot kopuzņēmumus un strādāt pie investīciju projektiem.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas ģeogrāfiskā stāvokļa priekšrocības, kas dod iespējas izmantot Latviju kā tranzīta un loģistikas centru piegādēm austrumu kaimiņiem un Ziemeļeiropas valstīm.

Sarunu laikā Aigars Kalvītis akcentēja Latvijas ieinteresētību veidot sadarbību enerģētikas jomā, piesaistot Japānas uzņēmumu tehnoloģijas un ievērojamo pieredzi šajā nozarē.

Ministru prezidents Tokijā tikās arī ar Japānas tūrisma firmu pārstāvjiem, lai pārrunātu Japānas tūrisma industrijas intereses Eiropā un Baltijas valstīs, kā arī dotu ieskatu tajās iespējās, ko pašreiz sniedz Latvija kā tūrismam draudzīga valsts.

Aigars Kalvītis informēja sarunu partnerus par ievērojamo tūristu skaita pieaugumu Latvijā, kā arī stāstīja par projektiem, kas veicinās tūrisma industrijas tālāku attīstību mūsu valstī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!