• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta 2006. gada 13. aprīļa rīkojums Nr. 174 "Par disciplinārsoda piemērošanu A.Loskutovam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2006., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.225

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 5.aprīļa noteikumos Nr.237 "Kārtība, kādā pašvaldībām piešķiramas valsts mērķdotācijas dzīvokļa jautājumu risināšanai"

Vēl šajā numurā

19.04.2006., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru prezidents

Veids: rīkojums

Numurs: 174

Pieņemts: 13.04.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta rīkojums Nr.174

Rīgā 2006.gada 13.aprīlī

Par disciplinārsoda piemērošanu A.Loskutovam

1. Ar Ministru prezidenta 2006.gada 14.marta rezolūciju Nr.18/SAN-845/111-1/46 pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk — birojs) priekšnieku A.Loskutovu tika ierosināta disciplinārlieta par rīcību, neizpildot Ministru prezidenta 2006.gada 9.marta rīkojumu Nr.103 “Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka 2006.gada 27.janvāra rīkojuma Nr.2-1/188 “Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Izmek­lēšanas nodaļas vadītāja I.Bodes disciplinārsodīšanu” atcelšanu” (turpmāk — rīkojums Nr.103). Disciplinārlietas izmeklēšanu veikusi disciplinārlietas izmeklēšanas komisija (izveidota ar Ministru prezidenta 2006.gada 14.marta rīkojumu Nr.107 “Par disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju”).

2. Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija, veicot izmeklēšanu, 2006.gada 12.aprīļa atzinumā “Par A.Loskutova rīcības likumības izvērtējumu” (turpmāk — atzinums) konstatējusi, ka A.Loskutovs ar nodomu ir nesavlaicīgi (novilcinot pienākumu izpildi) izpildījis rīkojumu Nr.103, tādējādi atbilstoši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 25.panta pirmajai daļai izdarot discipli­nārpārkāpumu — amata pienākumu nolaidīga izpilde (atbilstoši minētā likuma 4.panta trešās daļas 1. un 6.punktam un 5.panta ceturtajai daļai rīkojuma Nr.103 izpildes nodrošināšana ir biroja priekšnieka A.Loskutova tiešais dienesta pienākums).

Nodoms A.Loskutova rīcībā izpaužas šādi: lai gan A.Loskutovs bija informēts par Ministru prezidenta rīkojumu saistošo spēku biroja priekšniekam un viņam nav bijis objektīvu šķēršļu, lai laikus izpildītu rīkojumu Nr.103, A.Loskutovs, apzinoties rīkojuma Nr.103 juridisko statusu (rīkojums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi), bez attaisnojoša iemesla tikai trešajā dienā pilnvērtīgi izpildīja dienesta pienākumus (līdz tam prettiesiski neveicot dienesta pienākumus, bet veicot citas darbības).

3. Ievērojot šī rīkojuma 2.punktā minēto faktu un faktu, ka jau 2005.gadā tika konstatēta līdzīga prettiesiska A.Loskutova rīcība (atzinuma 2.3.1.apakš­punkts), kā arī disciplinārpārkāpuma raksturu (apzināta nepakļaušanās augstākas amatpersonas rīkojumam, kā rezultātā biroja priekšnieka rīcība nav prognozē­jama situācijās, kuru tiesiskais ietvars jau vienreiz ir izvērtēts) un pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 32.panta otro daļu un 36.panta pirmo daļu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 2.panta pirmo daļu, 25.panta otrās daļas 2.punktu un piekto daļu un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu disciplinārlietā (pielikums), biroja priekšniekam A.Loskutovam par konstatēto disciplinārpārkāpumu — par rīkojuma Nr.103 nesavlaicīgu (novilcinot pienākumu izpildi) izpildi bez attaisnojoša iemesla, pārkāpjot Valsts pārvaldes iekārtas likuma 7.panta piekto daļu, tādējādi ar nodomu izdarot disciplinārpārkāpumu, kas paredzēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 25.panta pirmajā daļā, — amata pienākumu nolaidīga izpilde,

piemērot disciplinārsodu — rājienu.

4. Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70.pantu un 188.panta pirmo daļu šo rīkojumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Antonijas ielā 6, Rīgā) mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!