• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2006. gada 5. aprīļa lēmums Nr. 29 "Par lietas neierosināšanu Par biedrības "Degvielas Tirgotāju un Ražotāju Savienība" 2006.gada 3.marta iesniegumu Nr.3-3/06". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2006., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zāļu valsts aģentūras informācija

Par izmaiņām Latvijas Zāļu reģistrā

Vēl šajā numurā

18.04.2006., Nr. 61

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 29

Pieņemts: 05.04.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes lēmums Nr.29

Rīgā 2006.gada 5.aprīlī (prot. Nr.23, 6.§)

Par lietas neierosināšanu

Par biedrības “Degvielas Tirgotāju un Ražotāju Savienība” 2006.gada 3.marta iesniegumu Nr.3-3/06

Konkurences padome 2006.gada 7.martā saņēma biedrības “Degvielas Tirgotāju un Ražotāju Savienība” (turpmāk — Iesniedzējs) (reģ.Nr.40008076600) 2006.gada 3.marta iesniegumu Nr.3-3/06 (turpmāk — Iesniegums) par iespējamām negodīgām SIA “Neste Latvija” (reģ.Nr.40003132723) un SIA “Latvija Statoil” (reģ.Nr.40003064094) darbībām degvielas mazumtirdzniecības tirgū.

Iesniedzējs norāda, ka komercsabiedrības SIA “Neste Latvija” un SIA “Latvija Statoil” Latvijas degvielas tirgū realizē negodīgu cenu politiku, nosakot neadekvāti zemas degvielas cenas, kuras februārī SIA “Neste Latvija” bieži noteiktas zemākas nekā Latvijas vairumtirdzniecības cenas. Norāda arī, ka minētais ir pretrunā ar Latvijā pieņemtajiem uzņēmējdarbības principiem un iespējamais mērķis ir mazo degvielas tirgotāju izspiešana no tirgus.

Iesniedzējs uzskata, ka pārkāpti Latvijas Republikas Konkurences likuma 15.pantā un 18.pantā minētie negodīgas konkurences aizliegumi.

Izvērtējot Iesniegumā norādīto informāciju, Konkurences padome

 

konstatēja:

Saskaņā ar Konkurences likuma 23.panta otrās daļas 1., 2. un 3.punktu iesniegumā norāda dokumentāri pamatotu informāciju par iespējamā pārkāpumā iesaistītām personām, pierādījumiem, kuri liecina par iespējamo pārkāpumu un uz kuriem pamatots iesniegums, un Konkurences likuma normām, kuras, iespējams, ir pārkāptas.

Pamatojoties uz Iesniedzēja norādīto informāciju, 2006.gada 22.martā Konkurences padome ierosināja izpētes lietu “Par Konkurences likuma 18.panta iespējamo pārkāpumu SIA “Latvija Statoil” un SIA “Neste Latvija” darbībās”.

Iesniegumā minētie fakti nesatur informāciju par iespējamiem Konkurences likuma 15.panta pārkāpumiem SIA “Neste Latvija” un SIA “Latvija Statoil” darbībās. Atbilstoši Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas noteikumiem tirgus dalībnieku apvienošanās ir divu vai vairāku neatkarīgu tirgus dalībnieku apvienošanās, lai kļūtu par vienu tirgus dalībnieku (saplūšana), viena tirgus dalībnieka pievienošanās citam tirgus dalībniekam (pievienošanās) vai tāds stāvoklis, kad viena vai vairākas fiziskās personas, kurām jau ir izšķiroša ietekme pār vienu vai vairākiem tirgus dalībniekiem, vai viens vai vairāki tirgus dalībnieki iegūst daļu vai visus cita tirgus dalībnieka vai citu tirgus dalībnieku aktīvus vai tiesības tos izmantot, vai tiešu vai netiešu izšķirošu ietekmi pār citu tirgus dalībnieku vai citiem tirgus dalībniekiem. Pastāvot situācijai, ka apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15.panta otrajā daļā noteiktiem kritērijiem, tirgus dalībniekam ir pienākums iesniegt ziņojumu Ministru kabineta 2004.gada 26.oktobra noteikumos Nr.897 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” noteiktajā kārtībā.

Ievērojot Konkurences likuma 23.panta otrajā un trešajā daļā noteikto, Konkurences padome lūdza Iesniedzēju (vēstule Nr.577 (21.03.2006.)) līdz 2006.gada 28.martam iesniegt pamatotu informāciju par iespējamiem Konkurences likuma 15.panta otrās daļas pārkāpumiem degvielas mazumtirdzniecības tirgus dalībnieku darbībās.

Konkurences padomes norādītajā termiņā pieprasītā informācija netika saņemta.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 1.punktu, 23.panta trešo daļu un ceturtās daļas 1.punktu, Konkurences padome

 

nolēma:

Neierosināt lietu uz biedrības “Degvielas Tirgotāju un Ražotāju Savienība” 2006.gada 3.marta iesnieguma Nr.3-3/06 pamata daļā par iespējamiem Konkurences likuma 15.panta pārkāpumiem SIA “Neste Latvija” un SIA “Latvija Statoil” darbībās.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja I.Jaunzeme

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!