• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EK piešķīrumu Latvijai 2005.gada vētras nodarīto postījumu novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2006., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 10.aprīļa ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

12.04.2006., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EK piešķīrumu Latvijai 2005.gada vētras nodarīto postījumu novēršanai 

Eiropas komisāre Danuta Hībnere, kuras atbildībā ir reģionālā politika un Solidaritātes fonds, parakstījusi nolīgumu, kas paredz 9 487 180 eiro piešķīrumu Latvijai, lai segtu ārkārtas izdevumus, ko šai valstij radījusi postoša vētra 2005.gada janvārī. Šis piešķīrums tiks finansēts no Eiropas Savienības Solidaritātes fonda (ESSF) līdzekļiem. Tādējādi tiks kompensēti valsts līdzekļi, kas tika atvēlēti tūlītējai rīcībai, jo īpaši glābšanas un sakopšanas darbībām skartajos rajonos un pamatinfrastruktūru darbības atjaunošanai.

“Postošā vētra pagājušā gada sākumā jo īpaši skāra Latviju,” paziņoja Solidaritātes fonda vadītāja Danuta Hībnere. “Pateicoties parakstītajam nolīgumam, mēs varam sniegt finansiālu atbalstu un daļēji kompensēt bezprecedenta izmaksas, ar kurām tai bija jāsaskaras, kā arī uzlabot dzīves apstākļus iedzīvotājiem, kurus smagi skārusi šī dabas katastrofa.”

Ziemeļeiropā 2005.gada 8. un 9.janvārī bija stipra vētra, kas radīja lielus postījumus visā reģionā. Atsaucoties uz lūgumu, ko iesniegušas Zviedrijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iestādes, Eiropas Komisija ierosinājusi izmantot Eiropas Savienības Solidaritātes fondu (ESSF) četriem piešķīrumiem, kuru kopējā summa sasniedz gandrīz 93 miljonus eiro, lai palīdzētu attiecīgajām valstīm novērst vētras radītos postījumus.

No Baltijas valstīm vissmagāk cieta Latvija, jo īpaši piekrastes zona, kur plūdi radīja papildu postījumus. Latvijas iestādes ir novērtējušas, ka postījumi, kurus radīja vētra, kas jo īpaši skāra mežsaimniecību (meži kopumā cietuši 6,9 miljonu kubikmetru platībā), elektroapgādes, transporta un telekomunikāciju tīklus, sasniedz vairāk nekā 192 miljonus eiro. Iedzīvotāji jo īpaši cieta no elektroapgādes, telefona sakaru, ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmu darbības traucējumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!