• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2006.gada 10.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2006., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132744

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 6.aprīļa sanāksmē

Vēl šajā numurā

12.04.2006., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2006.gada 10.aprīļa sēdē

 

ZM: Par līdzsvarotu meža nozares politiku Latvijā

Pirmdien, 10.aprīlī, Ministru kabineta (MK) komiteja atbalstīja Meža konsultatīvās padomes nolikumu. Meža konsultatīvā padome (MKP) ir konsultatīva un koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt līdzsvarotas meža nozares politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā. Padomes priekšsēdētājs ir zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.

Tā kā meža nozare strauji integrējas Eiropas Savienības (ES) organizācijās un padomdevēju struktūrās, tika pārskatīti MKP veidošanas principi līdzīgi tam, kā tas notiek ES un tās dalībvalstu konsultatīvajās organizācijās. Meža nozares interešu grupas ir atzinušas, ka ir jāizveido tāda MKP struktūra, kurā būtu pārstāvētas nozares galvenās intereses, kas deleģē savus pārstāvjus MKP lēmumu pieņemšanai.

Atbilstoši pieredzei, kāda izveidojusies ES, Latvijas meža nozari MKP pārstāvēs šādas interešu grupas: meža īpašnieki vai pārvaldītāji, kokrūpniecības pārstāvji, pakalpojumu sniedzēji, vides un dabas aizsardzības speciālisti, meža nekoksnes vērtību apsaimniekotāji un darba ņēmēji. Katra interešu grupa atbilstoši tās ietekmes īpatsvaram meža nozarē deleģē noteiktu pārstāvju skaitu darbam MKP.

Padomē strādās četri pārstāvji no meža īpašnieku vai pārvaldītāju interešu grupas, no tiem divi pārstāvji no privāto mežu, un divi pārstāvji no publisko mežu īpašniekiem vai pārvaldītājiem, četri pārstāvji no kokrūpniecības interešu grupas, viens pārstāvis no meža nekoksnes vērtību apsaimniekotāju interešu grupas, trīs pārstāvji no meža apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzēju interešu grupas, trīs pārstāvji no vides un dabas aizsardzības interešu grupas, kā arī viens pārstāvis no darba ņēmēju interešu grupas. Padomes darbā ar padomdevēju tiesībām piedalīsies viens pārstāvis no meža un meža produktu zinātnisko izpēti pārstāvošajām organizācijām, viens pārstāvis no profesionālo un augstāko izglītību pārstāvošajām organizācijām, kā arī pilnvarots pārstāvis no Latvijas Pašvaldību savienības, Zemkopības ministrijas un Valsts meža dienesta pārstāvji.

Padomes sēdes notiks ne retāk kā reizi ceturksnī.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!