• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 4. aprīļa noteikumi Nr. 270 "Kārtība, kādā Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistītās institūcijas sagatavo un virza izskatīšanai priekšlikumus par grozījumiem finanšu memorandā vai Eiropas Komisijas lēmumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2006., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.275

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 24.janvāra noteikumos Nr.79 "Noteikumi par grantu shēmu "Atbalsts komercdarbības infrastruktūras modernizācijai""

Vēl šajā numurā

12.04.2006., Nr. 59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 270

Pieņemts: 04.04.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.270

Rīgā 2006.gada 4.aprīlī (prot. Nr.19 15.§)
Kārtība, kādā Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistītās institūcijas sagatavo un virza izskatīšanai priekšlikumus par grozījumiem finanšu memorandā vai Eiropas Komisijas lēmumā
Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda
projektu vadības likuma 17.panta sestās daļas 5.punktu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistītās institūcijas sagatavo un virza izskatīšanai priekšlikumus par grozījumiem finanšu memorandā vai Eiropas Komisijas lēmumā (turpmāk - grozījumi).
2. Grozījumus veic, ja nepieciešams mainīt:

2.1. projekta beigu datumu;

2.2. projekta finansēšanas plānu, un tas nav saistīts ar grozījumiem projekta nacionālā finansējuma struktūrā un neattiecināmajās izmaksās;

2.3. projekta pasākuma attiecināmās izmaksas;

2.4. projekta fiziskos rādītājus;

2.5. projekta raksturojumu, un tas nav sais­tīts ar grozījumiem projekta iepirkumu plānā un nemaina kopējo iepirkumu apjomu.
3. Ieviešanas iestāde, izmantojot veidlapu (pielikums), sagatavo priekš­likumu par grozījumiem finanšu memorandā vai Eiropas Komisijas lēmumā (turpmāk - grozījumu priekšlikums) un iesniedz to izvērtēšanai starpniekinsti­tūcijā.
4. Starpniekinstitūcija divu nedēļu laikā pēc attiecīgo dokumentu saņem­šanas no ieviešanas iestādes izvērtē grozījumu priekšlikumu un:

4.1. ja nav iebildumu vai komentāru par iesniegto grozījumu priekšliku­mu, starpniekinstitūcijas vadītājs vai atbildīgā amatpersona paraksta saskaņoto grozījumu priekšlikumu;

4.2. ja ir iebildumi vai komentāri par iesniegto grozījumu priekšlikumu, starpniekinstitūcija sagatavo atzinumu un nosūta to ieviešanas iestādei.
5. Ieviešanas iestāde izvērtē starpniekinstitūcijas atzinumu, ja nepieciešams, divu nedēļu laikā pēc atzinuma saņemšanas precizē iesniegto grozījumu priekšlikumu un atkārtoti iesniedz to saskaņošanai starp­niekinstitūcijā.
6. Starpniekinstitūcija saskaņoto grozījumu priekšlikumu iesniedz vado­šajā iestādē un vienlaikus elektroniski nosūta to Finanšu ministrijai (elektro­niskā pasta adrese: pd@fm.gov.lv).
7. Ja ieviešanas iestāde nepiekrīt veikt labojumus grozījumu priekšlikumā atbilstoši starpniekinstitūcijas iebildumiem vai komentāriem, tā divu nedēļu laikā pēc iebildumu vai komentāru saņemšanas iesniedz grozījumu priekšlikumu un atteikuma pamatojumu starpniekinstitūcijā. Starp­niek­institūcija minētos dokumentus iesniedz vadošajā iestādē.
8. Vadošā iestāde divu nedēļu laikā pēc attiecīgo dokumentu saņemšanas no starpniekinstitūcijas izvērtē grozījumu priekšlikumu un:

8.1. ja nav iebildumu vai komentāru par iesniegto grozījumu priekšliku­mu, vadošās iestādes vadītājs paraksta grozījumu priekšlikumu un nosūta to Eiropas Komisijai;

8.2. ja ir iebildumi vai komentāri par iesniegto grozījumu priekšlikumu, vadošā iestāde sagatavo atzinumu un nosūta to starpniekinstitūcijai.
9. Starpniekinstitūcija izvērtē vadošās iestādes atzinumu, ja nepieciešams, divu nedēļu laikā pēc atzinuma saņemšanas sagatavo vēstuli par vadošās iestādes iebildumiem vai komentāriem par grozījumu priekšlikumu un nosūta to ieviešanas iestādei, kura iesniegusi grozījumu priekšlikumu. Ieviešanas iestāde divu nedēļu laikā pēc minētās vēstules saņemšanas izvērtē vadošās iestādes iebildumus, ja nepieciešams, papildina grozījumu priekšlikumu un iesniedz to starpniekinstitūcijā. Starpniekinstitūcija grozījumu priekšlikumu atkārtoti iesniedz vadošajā iestādē.
10. Ja ieviešanas iestāde nepiekrīt veikt labojumus grozījumu priekš­likumā atbilstoši vadošās iestādes iebildumiem vai komentāriem, tā iesniedz grozījumu priekšlikumu un atteikuma pamatojumu starpniekinstitūcijā. Starp­niekinstitūcija grozījumu priekšlikumu un atteikuma pamatojumu iesniedz vadošajā iestādē. Vadošā iestāde minētos dokumentus nosūta Eiropas Komisijai.
11. Eiropas Komisijai nosūtītās pavadvēstules kopiju par grozījumu priekšlikumu vadošā iestāde nosūta starpniekinstitūcijai un ieviešanas iestādei, kura iesniegusi grozījumu priekšlikumu.
12. Vadošā iestāde triju darbdienu laikā pēc attiecīgo dokumentu saņem­šanas no Eiropas Komisijas informē starpniekinstitūciju par Eiropas Komisijas iebildumiem vai komentāriem par iesniegto grozījumu priekšlikumu vai par grozījumu priekšlikuma apstiprināšanu Eiropas Komisijā. Ja grozījumu priekš­likums tiek apstiprināts Eiropas Komisijā, vadošā iestāde triju darbdienu laikā informē arī maksājumu iestādi.
13. Starpniekinstitūcija sagatavo vēstuli par Eiropas Komisijas iebildu­miem vai komentāriem par iesniegto grozījumu priekšlikumu vai par grozījumu priekšlikuma apstiprināšanu Eiropas Komisijā un nosūta to ieviešanas iestādei, kura iesniegusi grozījumu priekšlikumu. Ieviešanas iestāde, ja nepieciešams, divu nedēļu laikā papildina grozījumu priekšlikumu un iesniedz to starpniek­institūcijā.
14. Papildinātā grozījumu priekšlikuma turpmākā virzība notiek saskaņā ar šo noteikumu 5., 6., 7., 8., 9., 10. un 11.punktu.
15. Ja grozījumu priekšlikumu sagatavo atbalsta saņēmējs, grozījumu priekšlikums tiek saskaņots ar ieviešanas iestādi un virzīts saskaņā ar šo noteikumu 3., 4., 5., 7., 9., 10. un 13.punktu.
16. Ja atbalsta saņēmēja, ieviešanas iestādes un starpniekinstitūcijas funk­cijas veic viena iestāde, grozījumu priekšlikumu sagatavo starpniekinstitūcija un virza saskaņā ar šo noteikumu 6. un 9.punktu.
17. Ja atbalsta saņēmēja, ieviešanas iestādes un vadošās iestādes funkcijas veic viena iestāde, grozījumu priekšlikuma sagatavošana, saskaņošana un virzīšana notiek šajos noteikumos minētajā kārtībā un vadošā iestāde nodrošina atbalsta saņēmēja, ieviešanas iestādes un vadošās iestādes funkciju nodalīšanu iestādē.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
Pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 4.aprīļa noteikumiem Nr.270

02.JPG (63524 bytes)

03.JPG (22461 bytes)

04.JPG (61983 bytes)

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!