• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2006.gada 6.aprīļa sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2006., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atsevišķu ministru iecelšanu amatā

Vēl šajā numurā

11.04.2006., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2006.gada 6.aprīļa sanāksmē

 

AM: Par Aizsardzības ministrijas darbības stratēģiju 2007. – 2009. gadam

Ministru kabineta Valsts sekretāru 6.aprīļa sanāksmē pieteikts Aizsardzības ministrijas (AM) iesniegtais projekts “Aizsardzības ministrijas darbības stratēģija 2007.–2009. gadam”.

AM darbības stratēģija 2007.–2009.gadam ir ministrijas vidēja termiņa plānošanas dokuments, kas ietver ministrijas kompetencē esošos politikas plānošanas dokumentos noteiktos mērķus un politikas rezultātus. Stratēģija ir balstīta uz AM nolikumā noteiktajām funkcijām un uzdevumiem.

AM darbības stratēģija izstrādāta, lai uzlabotu vidēja termiņa budžeta plānošanas procesu, tieši saistot politikas plānošanas dokumentus un pasākumus to ieviešanai ar pieejamo un nepieciešamo budžeta finansējumu. Katru gadu AM stratēģija tiek aktualizēta budžeta plānošanas procesa ietvaros.

Lai vienkāršotu un uzlabotu budžeta plānošanas procesu, kā arī līdzsvarotu programmu un apakšprogrammu apmēru, ministrijas 2007.–2009.gada budžets ir atspoguļots septiņās programmās un 10 tām pakārtotās apakšprogrammās.

Paredzēts izveidot jaunu programmu “Valsts aizsardzības politikas realizācija”, kurā ietilps vairākas bijušās budžeta programmas un apakšprogrammas. “Militārpersonu pensijas fonds” turpmāk būs atsevišķa programma. Tā kā turpmāk vairs nepastāvēs obligātais militārais dienests, budžeta programma “Valsts militārā dienesta uzskaites un iesaukšanas nodrošināšana” tiek likvidēta, bet profesionālā dienesta karavīru rekrutēšanas funkcija tiek iekļauta NBS uzdevumos.

Izveidota jauna programma “Sabiedrības informēšana un līdzdalības veicināšana valsts aizsardzības jautājumos”, kurā apvienotas programmas “Valsts aizsardzības vadība un administrācija” apakšprogramma “Tēvijas sargs”, “Kara muzejs”, “Dotācija Latvijas Nacionālo partizānu apvienībai”, “Dotācija Latvijas nacionālo karavīru biedrībai” un programma “Jaunsardze”.

Vienā programmā “Aizsardzības īpašumu pārvaldīšana” tiks apvienotas arī programma “Remonti un celtniecība” un apakšprogrammas “Aizsardzības īpašuma aģentūras vadība un administrācija” un “Aizsardzības ministrijas remonti un būvniecība”.

Programma “Aizdevumi virsniekiem, kuri apguvuši virsnieka pamatkursu Nacionālajā aizsardzības akadēmijā” tiks iekļauta programmas “Nacionālie bruņotie spēki” apakšprogrammā “Nacionālā aizsardzības akadēmija”.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

FM: Par ES struktūrfondu informācijas sistēmas lietošanu un struktūrfondu finanšu vadību

Lai nodrošinātu Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu vienotās informācijas sistēmas (VIS) uzturēšanas un pieejamības kārtību, ES struktūrfondu vadošā iestāde – Finanšu ministrija – ir sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu, kas reglamentēs vienotās informācijas sistēmas lietotāja tiesību piešķiršanu un anulēšanu.

Atbilstoši šiem noteikumiem sistēmas lietotāja tiesības tiek piešķirtas ES struktūrfondu vadībā iesaistīto institūciju – vadošās iestādes, maksājumu iestādes, pirmā līmeņa starpniekinstitūcijas, otrā līmeņa starpniekinstitūcijas, grantu shēmas apsaimniekotāju – amatpersonai vai darbiniekam, kas ir pilnvarots lietot sistēmu. Lietotāja iestādei vienu reizi gadā līdz 1.maijam ir jāiesniedz vadošajai iestādei aktualizēts sistēmas lietotāju saraksts. Iesnieguma veidlapa sistēmas lietotāja tiesību piešķiršanai vai anulēšanai pielikuma veidā ir pievienota MK noteikumiem.

Līdz šim struktūrfondu VIS uzturēšanas un lietošanas kārtību noteica Finanšu ministrijas rīkojums, tagad šīs normas ir iestrādātas MK noteikumos.

Līdzīgi pārizdošanai MK noteikumu formā ir sagatavots Valsts kases iekšējais normatīvais akts, kas noteica struktūrfondu finanšu vadības nodrošināšanas kārtību. MK noteikumu projekts reglamentēs kārtību, kādā maksājumu iestāde, vadošā iestāde un otrā līmeņa starpniekinstitūcija nodrošina finanšu vadības pasākumus, tajā skaitā struktūrfonda projekta finansējuma pieprasījuma pārbaudes, maksājuma uzdevuma sagatavošanu, izdevumu apliecināšanu un citus finanšu vadības pasākumus.

MK noteikumu projekti Valsts sekretāru 6.aprīļa sanāksmē tika izsludināti saskaņošanai ministrijās.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!