• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas pilsētu galvas iepazīst Lielo Ķīnu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2000., Nr. 435/437 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministriju un nozaru dokumenti un informācija "Latvijas Vēstnesī" šajā nedēļā

Vēl šajā numurā

01.12.2000., Nr. 435/437

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas pilsētu galvas iepazīst Lielo Ķīnu

No šā gada 21. līdz 28. novembrim četri Latvijas pilsētu mēri: Aleksejs Vidavskis (Daugavpils), Uldis Ivans (Jelgava), Leonīds Alksnis (Jūrmala) un Uldis Sesks (Liepāja) apmeklēja Ķīnas Tautas Republiku. Braucienu organizēja Ķīnas Tautas draudzības biedrība.

Latvijas mēru delegācija Pekinā tikās ar Pekinas vicemēru Džanu Mao un Ārējo sakaru nodaļas vadītāja vietnieku Džou Janjunu , kā arī ar Ķīnas Tautas draudzības biedrības viceprezidentu Čenu Jančanu. Delegācija kopā ar Latvijas vēstnieku Ķīnā Einaru Semani apmeklēja divas ekonomiski attīstītākās Ķīnas dienvidu provinces, kas atrodas Honkongas un Makao tuvumā — Fudzijanu un Guandunu.

Fudzijanas provincē delegācija apmeklēja Sjameņas pilsētu, tikās ar pilsētas mēru, ārējo sakaru nodaļas vadību, Sjameņas tūrisma grupu korporācijas prezidentu, investīciju kompānijas "Xiamen C & D Inc" pārstāvjiem, apmeklēja pilsētas brīvo ekonomisko zonu, ostu, "Xoceco" elektronisko rūpnīcu un ķīmiskās šķiedras rūpnīcu "Xiang Lu Fibers" .

Guandunas provincē delegācija viesojās Džuhai pilsētā, kur notika tikšanās ar vicemēru un Ārējo sakaru departamenta vadību, apmeklēja "Hi Tech" industriālo zonu un jauno keramisko materiālu rūpnīcu. Džungšanas pilsētā notika tikšanās ar vicemēru, Ārējo sakaru un Ārējo ekonomisko sakaru departamenta vadību, kā arī ar ķīmiskās šķiedras rūpnīcas vadību. Provinces galvaspilsētā Guandžou — tikšanās ar Guandunas provinces Ārējo sakaru departamenta vadību. Guandunas provincē, kur dzīvo 73 miljoni iedzīvotāju, ir 21 pilsēta un 8 ostas. Province ieņem 1. vietu Ķīnā pēc iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoma (1999. gadā — 110 miljardi ASV dolāru). Provinces ekonomiskā pieauguma tempi ir ap 9 procenti gadā, importa un eksporta apjoms — 140 miljardi ASV dolāru. Guandžou pilsētā ir ap 6,5 miljoni iedzīvotāju, 17 ārvalstu konsulāti.

Vizītes laikā notika domu apmaiņa ar Ķīnas pusi par vietējās pašpārvaldes jautājumiem un iespējamo sadarbību starp Latvijas un Ķīnas pilsētām. Delegācija iesniedza priekšlikumus par investīcijām Latvijā, par rūpnieciskās produkcijas, koka un augsto tehnoloģiju eksportu uz Ķīnu, kā arī priekšlikumus sakarā ar investīcijām Latvijas ostās. Tika pārrunāta sadarbība tūrisma, kultūras un izglītības jomā.

Latvijas Republikas vēstniecība Ķīnas Tautas Republikā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!