• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārkārtas pasākumiem putnu gripas radīto zaudējumu kompensācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2006., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropadomes pavasara sanāksmes rezultātiem

Vēl šajā numurā

07.04.2006., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārkārtas pasākumiem putnu gripas radīto zaudējumu kompensācijai

Eiropas Parlaments ceturtdien, 6.aprīlī, atbalstīja Eiropas Komisijas piedāvātos ārkārtas pasākumus, lai Eiropas putnkopjiem kompensētu izdevumus, kas radušies putnu gripas dēļ.

Pieņemtajā rezolūcijā ieteikts, lai regulā būtu atsauce uz vakcināciju un lai ārkārtas pasākumi attiektos tikai uz apstākļiem, kad ir apdraudēti ienākumi. Parlaments prasa arī veikt sabiedrības informācijas kampaņas patērētāju uzticības atgūšanai un atgādina, ka eksporta atbalsts nav piemērots līdzeklis, lai risinātu ar tirgus darbības traucējumiem saistītās problēmas.

Eiropas Savienībā izplatoties putnu gripai, vairākās dalībvalstīs strauji kritās putnu gaļas un olu patēriņš, būtiski apdraudot putnkopju ienākumus. Dažās valstīs, piemēram, Itālijā, patēriņa kritums sasniedza pat 70%.

Spēkā esošie Eiropas Savienības tiesību akti neļāva kompensēt patēriņa krituma dēļ radušos zaudējumus – atbalstu varēja saņemt tikai tieši skartie lauksaimnieki, piemēram, par ganāmpulku likvidēšanu vai tirdzniecības ierobežojumiem.

Eiropas Komisijas priekšlikums, ko atbalstīja Parlaments, rada tiesisko bāzi, lai atļautu dalībvalstīm piešķirt lauksaimniekiem atbalstu, pamatojoties uz būtiskiem tirgus darbības traucējumiem patērētāju uzticības zuduma dēļ. Atbalsts attiecas uz gadījumiem, ja patēriņa kritums saistīts ar sabiedrības vai dzīvnieku veselības risku. Pusi kompensācijas segs no ES līdzekļiem.

ES lauksaimniecības ministri regulu izskatīs 25.aprīlī. Sagaidāms, ka lēmuma pieņemšana nekavēsies un jaunie noteikumi varēs stāties spēkā maijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!