• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkurences politiku un patiesu kultūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2006., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132255

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par putnu gripas radīto zaudējumu kompensēšanu

Vēl šajā numurā

06.04.2006., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkurences politiku un patiesu kultūru

Eiropas Parlaments 4.aprīlī pieņemtajā ziņojumā par Eiropas Savienības konkurences politiku 2004.gadā atbalstīja Eiropas Komisijas īstenoto pieeju, vienlaikus izsakot priekšlikumus par konkurences vides uzlabošanu.

Eiropas Parlaments aicina Eiropas Komisiju stingri uzraudzīt konkurences noteikumu ievērošanu dalībvalstīs un laikus iejaukties gadījumos, kad konkurences noteikumus piemēro neapmierinoši vai diskriminējoši. Deputāti prasa Komisijai “noskaidrot reizēm neskaidrās attiecības starp dalībvalstu konkurences uzraudzības iestādēm un “valsts čempioniem”, lai novērstu jebkādas aizdomas par sadarbību un aizsargātu patērētāju intereses”. Ziņojumā paustas bažas par to, ka joprojām nav izdevies sasniegt ES gāzes un elektroenerģijas tirgus pilnīgu liberalizāciju, un atzinīgi novērtēts Eiropas Komisijas sāktais pētījums šajā jomā. Parlaments arī atbalsta pētījumu par konkurenci uzņēmējdarbības apdrošināšanas nozarē un banku maksājumu sistēmā. Svarīgāko sabiedrisko tīkla pakalpojumu gadījumā konkurencei jāvadās pēc stingrām sabiedrisko pakalpojumu saistībām, lai novērstu jaunu monopolu rašanos, teikts ziņojumā.

Parlaments aicina Komisiju izpētīt problēmas, kas saistītas ar sarunām par darba koplīgumu slēgšanu jutīgās tautsaimniecības nozarēs, piemēram, lauksaimniecībā, it īpaši attiecībās starp maziem un vidējiem uzņēmumiem un lielajiem pārstrādes vai tirdzniecības uzņēmumiem.

Lai izveidotu patiesu konkurences kultūru, ir svarīgi informēt patērētājus, uzsvērts ziņojumā, ierosinot apsvērt kompensāciju pieprasīšanu par kaitējumiem, kas nodarīti, rīkojoties pretrunā ar konkurences noteikumiem.

Parlaments ziņojumā atkārto savu prasību par lielākām pilnvarām, ES pieņemot lēmumus par konkurences politiku.

Ziņojuma sagatavotājs franču deputāts Alēns Lipīss nepiekrita būtiskajām izmaiņām, ko ziņojumā izdarīja Parlamenta atbildīgā Ekonomikas un monetārā komiteja, tāpēc pirms balsojuma lūdza savu vārdu no ziņojuma svītrot.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!