• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2006. gada 29. martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2006., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Vēl šajā numurā

06.04.2006., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2006. gada 29. martā

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece.

Sēdes vadītāja.

Labdien! Ir pienācis laiks atbilžu sniegšanai uz deputātu jautājumiem.

Šīsdienas darba kārtībā mums pirmais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums tieslietu ministrei Solvitai Āboltiņai “Par personu, kas strādā smagos un sevišķi smagos apstākļos, tiesību nepasliktināšanu, pirms termiņa aiziet pensijā”. Kā zināms, uz šo jautājumu atbildi bija sniegusi Labklājības ministrija, bet bez ministres paraksta, līdz ar to šī rakstveida atbilde deputātus neapmierināja. Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa ir informējusi, ka diemžēl ir slima, tādēļ šodienas sēdē nevar piedalīties. Jautājums tiek pārcelts.

Nākamais ir deputātu Kabanova, Plinera, Buzajeva, Tolmačova un Aleksejeva jautājums ārlietu ministram Artim Pabrikam “Par jēdzienu “nevēlama persona (persona non grata)””. Rakstveida atbilde deputātus neapmierināja, tāpēc ministrs ir ieradies sniegt mutvārdu atbildi.

Lūdzu, ministra kungs!

A.Pabriks (ārlietu ministrs).

Labvakar, dāmas un kungi! Papildinot jau uzrakstīto tekstu– vēstuli, kas ir atbilde mūsu godājamiem deputātiem –, varu paziņot sekojošo.

Pirmais. Protams, es, ārlietu ministrs, nevaru ne apstiprināt, ne noliegt LETA publicēto ziņu patiesumu par to, vai Kazakovs ir vai nav pasludināts par nevēlamu personu jeb persona non grata Latvijā. Taču es varu paziņot un informēt par to, ka saskaņā ar Imigrācijas likuma 61.panta otro daļu ārlietu ministrs var pasludināt par Latvijas Republikai nevēlamu personu ārzemnieku – jebkuru personu, kas nav Latvijas pilsonis vai Latvijas nepilsonis. Konkrētajā gadījumā tīri personīgi (tīri personīgi!) varu piebilst tikai to, ka Kazakovu uzskatu par personu, kurai šeit, mūsu valstī, nevajadzētu ne atrasties, ne iebraukt, jo viņš ar savu darbību, manā personīgajā izpratnē, ir vērsies pret mūsu valsti, pret mūsu nacionālajām interesēm. Un sakarā ar to domāju, ka viņam būtu vēlams palikt ārpus mūsu valsts robežām. Domāju, ka viņš nav arī vienīgais cilvēks, uz kuru varētu teorētiski attiecināt šādu terminu – “nevēlama persona”.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītāja.

Paldies, ministra kungs!

Jautājuma uzdevēji nav vēlējušies uzdot jautājumus. Vai citiem klātesošajiem deputātiem ir jautājumi? Jautājumu nav. Paldies, ministra kungs! Jautājums izskatīts.

Nākamais darba kārtības jautājums ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums ekonomikas ministram Arturam Krišjānim Kariņam “Par iedzīvotāju ienākumu progresīvo nodokli”. Ir saņemta ministra rakstveida atbilde, kas neapmierina jautājuma iesniedzējus. Ministrs ir informējis, ka šobrīd atrodas darba pienākumos Liepājā un sēdē nevar piedalīties. Līdz ar to jautājums tiek pārcelts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums ekonomikas ministram Arturam Krišjānim Kariņam “Par vistrūcīgākajām personām– tām, kam jāiztiek ar Ls 0,80 dienā”. Ministrs ir sniedzis rakstveida atbildi, kas neapmierina jautājuma iesniedzējus. Tā kā ministrs ir informējis par savu prombūtni, jautājums tiek pārcelts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums ekonomikas ministram Arturam Krišjānim Kariņam “Par kārtējo un perspektīvo ekonomisko politiku”. Uz šo jautājumu ministrs vēl nav sniedzis atbildi. Un tā kā ministrs ir prombūtnē, jautājums tiek pārcelts.

Deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums veselības ministram Gundaram Bērziņam “Par ģimenes ārstu un slimnieku faktisko krāpšanu ar zāļu cenām”. Ministrs ir sniedzis rakstveida atbildi, kura neapmierina jautājuma iesniedzējus.

Diemžēl ministrs šodien sēdē nevar piedalīties, ir informējis par neatliekamiem darba pienākumiem, tāpēc jautājums tiek pārcelts.

Nākamais ir deputātu Plinera, Buzajeva, Aleksejeva, Tolmačova, Kabanova un Sokolovska jautājums Ministru prezidentam Kalvītim “Par 2005.gada 2.marta Ministru kabineta rīkojuma Nr.131 “Par darbdienu pārcelšanu” grozīšanu”. Atbildi ir Ministru prezidenta pilnvarojumā sniedzis ekonomikas ministrs.

Tā kā klāt nav neviena no jautājuma iesniedzējiem, mēs pieņemam, ka atbilde ir apmierinājusi iesniedzējus. Jautājums izskatīts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums tieslietu ministrei Solvitai Āboltiņai “Par ieslodzījumu vietās ieslodzīto personu nodarbinātības organizēšanu”. Ministre ir sniegusi rakstveida atbilde.

Vai atbilde apmierina jautājuma iesniedzējus? Atbilde jautājuma iesniedzējus neapmierina. Tā kā ministre šodien ir slima, jautājums tiek pārcelts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim “Par darbdienas pārcelšanu no 2006.gada 5.maija uz 2006.gada 22.aprīli sakarā ar pareizticīgo un vecticībnieku Lielo Sestdienu”. Ministru prezidenta pilnvarojumā atbildi ir sniedzis ekonomikas ministrs.

Vai atbilde apmierina jautājuma iesniedzējus? Atbilde iesniedzējus apmierina. Jautājums izskatīts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim “Par labklājības ministres Dagnijas Staķes nekompetenci”. Ministru prezidents ir sniedzis rakstveida atbildi. Vai tā apmierina jautājuma iesniedzējus?

Jūs vēlaties saņemt mutvārdu atbildi. Tādā gadījumā jautājums tiek pārcelts, jo Ministru prezidents šobrīd nevar būt klāt sēdē.

Nākamais ir deputātu Gulbja, Ostrovskas, Kiršteina, Tabūna un Rasnača jautājums ekonomikas ministram Arturam Krišjānim Kariņam “Par ES struktūrfondu iesniegšanas kārtību un sadali”. Diemžēl rakstveida atbilde nav saņemta, un ministrs ir informējis, ka nevar būt klāt sēdē. Jautājums tiek pārcelts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums ekonomikas ministram Arturam Krišjānim Kariņam “Par pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu līdz 5% Latvijā ražotajām pārtikas precēm un tā ietekmi uz preču cenām”. Ir saņemta ministra rakstveida atbilde.

Vai tā apmierina iesniedzējus? Atbilde iesniedzējus neapmierina. Tā kā ministrs šodien nav klāt, jautājums tiek pārcelts.

Deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums labklājības ministrei Dagnijai Staķei– “Vai Latvijā tagad ir personas, kas strādā smagos un sevišķi smagos apstākļos?”. Uz šo jautājumu ministre ir sniegusi rakstveida atbildi.

Vai atbilde apmierina jautājuma iesniedzējus? Atbilde neapmierina. Tā kā ministre nav klāt sēdē, jautājums tiek pārcelts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei– “Kad ministrija grasās griezties valdībā ar priekšlikumiem pielīdzināt skolotāju algas ierēdņu algām?”. Ir saņemta ministres rakstveida atbilde. Vai tā apmierina jautājuma iesniedzējus? Deputāti vēlas saņemt vēl arī mutvārdu atbildi.

Lūdzu, ministres kundze!

I.Druviete (izglītības un zinātnes ministre).

Ļoti cienījamā sēdes vadītāja! Augsti godājamie deputāti! Ministrijas darba plānos neietilpst strādāt pie programmas par skolotāju algu pielīdzināšanu ierēdņu algām. Toties ir paredzēts pedagogu darba samaksas sistēmu iekļaut vienotajā darba samaksas sistēmā, kas pašreiz tiek izstrādāta Valsts kancelejā. Un šis ziņojums jāiesniedz Ministru kabinetā līdz 2006.gada 1.septembrim.

Pedagogu darba samaksas paaugstināšanas programmā ir paredzēts nodrošināt nepārtrauktu pedagogu darba samaksas paaugstināšanu, lai tā tuvotos Eiropas Savienības vidējiem rādītājiem. Varu informēt, ka nākamajā nedēļā tiks parakstīta vienošanās starp Ministru prezidentu, izglītības un zinātnes ministri un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību par pedagogu darba samaksu 2006.gadā.

Sēdes vadītāja.

Paldies, ministres kundze!

Vai deputātiem ir vēlme uzdot papildjautājumus? Ir?

Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Golubovam.

A.Golubovs (Latvijas Sociālistiskās partijas frakcija).

Augsti godātā ministres kundze! Paldies par jūsu atbildi.

Jūs sacījāt, ka pedagogu darba algai jābūt pietuvinātai tai vidējai algai, kāda ir Eiropas Savienībā. Nosauciet, lūdzu, summu! Cik liela ir vidējā darba alga skolotājiem Eiropas Savienībā?

I.Druviete.

Šis ir mūsu stratēģiskais mērķis, kurš jāsasniedz 2010.gadā. Pārrēķināta latos, šī vidējā darba alga ir aptuveni 470 latu.

Sēdes vadītāja.

Paldies! Vai vēlaties uzdot vēl kādu jautājumu? Jā?

Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Solovjovam.

I.Solovjovs (Latvijas Sociālistiskās partijas frakcija).

Ministres kundze, mans jautājums ir tāds. Jūs zināt, ka līdz 1940.gadam mūsu skolotāji– visi!– nemaksāja ienākuma nodokli. Un dažās valstīs, kas ir Eiropas Savienībā, nemaksā arī šobrīd. Es zinu– arī tagad tā tas ir. Vai mēs varētu to panākt arī šeit? Mēs visu laiku meklējam naudu, bet, atsakoties no nodokļiem, mēs varam viņiem paaugstināt to algu.

I.Druviete.

Paldies! Šis jautājums būtu jāadresē Finanšu ministrijai, jo, kaut arī, protams, Izglītības un zinātnes ministrijas prioritāte ir pedagogi, ir arī vairākas citas iedzīvotāju kategorijas, kuras varētu tikt apspriestas ienākuma nodokļa samazināšanas vai nemaksāšanas sakarā,– piemēram, ārsti, sociālie darbinieki un tā tālāk. Tāpēc mēs uzskatām, ka šis jautājums būtu pirmām kārtām jāizlemj Finanšu ministrijai.

Sēdes vadītāja.

Paldies, ministres kundze! Jautājums izskatīts.

I.Druviete.

Paldies!

Sēdes vadītāja.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums labklājības ministrei Dagnijai Staķei un veselības ministram Gundaram Bērziņam “Par bezmaksas medicīnisko palīdzību smagas invaliditātes invalīdiem”. Uz šo jautājumu atbildi ir rakstveidā sniegusi labklājības ministre. Vai atbilde apmierina jautājuma iesniedzējus? Paldies. Tātad labklājības ministres atbilde apmierina.

Jautājums attiecībā uz veselības ministra atbildi tiek pārcelts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums iekšlietu ministram Dzintaram Jaundžeikaram un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Mārim Kučinskim “Par sociālajām patversmēm un to izmantošanu”. Abi ministri ir snieguši rakstveida atbildes. Vai atbildes apmierina jautājuma iesniedzējus? Atbildes apmierina. Jautājums izskatīts.

Nākamais ir deputātu Golubova, Deņisova, Bekasova, Fjodorova un Solovjova jautājums īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās Ainaram Latkovskim un kultūras ministrei Helēnai Demakovai “Par latgaliešu tiesībām uz valsts varas atbildību par nacionālās identitātes un kultūrvēsturiskās vides saglabāšanu un par viņu apdzīvotās teritorijas sociāli ekonomiskās infrastruktūras atjaunošanu un attīstību”.

Uz šo jautājumu rakstveida atbildi ir sniegusi kultūras ministre. Vai atbilde apmierina iesniedzējus? Atbilde iesniedzējus apmierina. Jautājums izskatīts.

Nākamais ir deputātu Klementjeva, Agešina, Orlova, Vidavska un Ribakova jautājums iekšlietu ministram Dzintaram Jaundžeikaram “Par Iekšlietu ministrijas struktūrvienību darbinieku sociālajām garantijām”. Ministrs ir sniedzis rakstveida atbildi.

Tā kā deputāti nav ieradušies, lai uzdotu papildjautājumus, mēs pieņemam, ka atbilde viņus ir apmierinājusi. Jautājums izskatīts.

Nākamais ir deputātu Plinera, Sokolovska, Aleksejeva, Buzajeva, Kabanova un Tolmačova jautājums ekonomikas ministram Arturam Krišjānim Kariņam “Par politiku enerģētikas jomā”. Uz šo jautājumu atbilde vēl nav saņemta. Jautājums tiek pārcelts.

Līdz ar to visi jautājumi ir izskatīti un darbu varam beigt.

Paldies, kolēģi!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!