• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautiskajiem pasta naudas pārvedumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2000., Nr. 432/434 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par statistiku Latvijā gadsimta amplitūdā

Vēl šajā numurā

30.11.2000., Nr. 432/434

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautiskajiem pasta naudas pārvedumiem

""Latvijas pasts" noslēdzis līgumu ar Kanādas pasta administrāciju, un 1.decembrī visās Latvijas pasta nodaļās sāks pieņemt starptautiskos pasta naudas pārvedumus uz šo valsti, kā arī izmaksāt no šīs valsts saņemtos naudas pārvedumus," informēja "Latvijas pasta" ģenerāldirektors Aivars Droiskis.

Minētā līguma noslēgšana dod iespēju Latvijas iedzīvotājiem veikt drošu nelielu naudas summu (viena naudas pārveduma maksimālā summa — 350 latu) nosūtīšanu adresātiem Kanādā, kā arī droši saņemt pa pastu naudu no Kanādas. Kā zināms, Kanādā dzīvo salīdzinoši daudz latviešu, kuri vēlas nosūtīt naudu radiniekiem Latvijā. Līdz ar līguma noslēgšanu ar Kanādas pasta administrāciju Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja nosūtīt un saņemt pasta naudas pārvedumus no 29 valstīm, tajā skaitā ASV, Baltkrievija, Igaunija, Krievija, Lietuva, Ukraina, Vācija un citas valstis.

Starptautisko naudas pārvedumu līgumu skaita palielināšana ir viena no "Latvijas pasta" prioritātēm, jo ir svarīgi panākt, lai nauda netiktu pārsūtīta vēstulēs, no kurām, kā zināms, tā mēdz pa ceļam pazust.

Visi starptautiskie naudas pārvedumi tiek pieņemti un izmaksāti Latvijas latos visās "Latvijas pasta" nodaļās. Adresātiem ārvalstīs savukārt tie tiek izmaksāti vietējā valūtā, un tas ir ērti gan sūtītājam, gan saņēmējam. Maksa par naudas pārveduma nosūtīšanu adresātiem Kanādā noteikta tāda pati kā uz pārējām ārvalstīm — 2,5% no naudas pārveduma summas.

Agnese Šterna, "Latvijas pasta" Starptautiskās daļas projekta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!