• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2006., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 30.marta sēdē

Vēl šajā numurā

31.03.2006., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā

Ceturtdien, 30.martā, Saeimas deputāti vienbalsīgi pieņēma Deklarāciju par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, kurā noteikti Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanā.

2005.gada 30.maijā deklarācijas izstrādei Saeimā tika izveidota darba grupa, kurā darbojās Latvijas pilsoniskās alianses vadītāja Rasma Pīpiķe, Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, Dzimumu līdztiesības apvienības vadītāja Inete Ielīte, deputāts Viesturs Šiliņš un Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš. Darba grupas vadītāja, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre uzsvēra, ka deklarācija ir svarīga, pēctecīga procesa sastāvdaļa un deputātu labās gribas apliecinājums. I.Ūdre norādīja, ka gadu gaitā Saeimas komisijām un nevalstiskajām organizācijām jau ir izveidojusies laba sadarbība. Savā uzrunā Saeimas priekšsēdētāja runāja par to, ka ir jāpilnveido savstarpējā informācijas apmaiņa, vienojoties par sadarbības formām, kas būtu vislabākās, vispieņemamākās sabiedrībai, nevalstiskajām organizācijām un likumdevējam. I.Ūdre atzīmēja, ka deklarācija skaidri pauž deputātu vēlmi nodrošināt tādu Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbību, kas balstītos uz savstarpēju izpratni, ieinteresētību un atklātību un tādējādi paplašinātu ceļu turpmākām efektīvākām diskusijām un domu apmaiņai.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!