• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO Parlamentārās asamblejas Pastāvīgās komitejas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2006., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Polijas premjerministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

30.03.2006., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO Parlamentārās asamblejas Pastāvīgās komitejas sēdi

25. un 26. martā Gdiņā (Polija) notika NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Pastāvīgās komitejas sēde. Latvijas Saeimu tajā pārstāvēja NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs Guntis Bērziņš.

Delegāti diskutēja par NATO PA darbības reformēšanu, lai panāktu lielāku starptautisko atpazīstamību, asamblejas turpmākajām aktivitātēm, kā arī par attiecībām ar Palestīnas Likumdevēju padomi (PLC), Ķīnu un Baltkrieviju, kā arī Eiropas Parlamentu.

NATO PA prezidents Pjērs Lelušs (Pierre Lellouche, Francija) un delegāti vienbalsīgi pieņēma rezolūciju par Baltkrieviju, kurā nosodīja neseno prezidenta vēlēšanu nedemokrātisko, starptautiskajiem standartiem neatbilstošo norisi un administrācijas, policijas un drošības iestāžu izrēķināšanos ar opozīciju. Rezolūcijā pausts atbalsts ES un ASV nodomam ieviest jaunas sankcijas pret Baltkrievijas valdību un prasībai rīkot jaunas vēlēšanas. Rezolūcijas autori arī mudina Krieviju, apvienojot starptautiskās sabiedrības spēkus, izdarīt spiedienu uz Aleksandra Lukašenko režīmu un aicināt sākt demokrātiskas reformas valstī, kā arī NATO dalībvalstis un partnervalstis atbalstīt Baltkrievijas demokrātiskos spēkus un sekmēt pilsoniskās sabiedrības attīstību Baltkrievijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!