• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 21. marta noteikumi Nr. 222 "Valdības komunikācijas koordinācijas padomes nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2006., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.228

Grozījums Ministru kabineta 2004.gada 26.oktobra noteikumos Nr.887 "Valsts noslēpuma objektu saraksts"

Vēl šajā numurā

29.03.2006., Nr. 51

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 222

Pieņemts: 21.03.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.222

 

Rīgā 2006.gada 21.martā (prot. Nr.16 37.§)

Valdības komunikācijas koordinācijas padomes nolikums

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13.pantu

 

I. Vispārīgais jautājums

1. Valdības komunikācijas koordinācijas padome (turpmāk – padome) ir Ministru kabineta izveidota konsultatīva koleģiāla institūcija, kuras mērķis ir koordinēt ministriju un īpašu uzdevumu ministru sekretariātu darbību komunikācijas jomā, lai pilnveidotu sabiedrības informēšanas procesu par valdības un valsts pārvaldes institūciju darbu un veicinātu sabiedrības iesaistīšanu lēmumu pieņemšanas procesā.

II. Padomes funkcijas, uzdevumi un tiesības

2. Padomei ir šādas funkcijas:

2.1. koordinēt valdības komunikācijas politiku;

2.2. sniegt Ministru prezidentam un Ministru kabinetam priekšlikumus komunikācijas jomā.

3. Padomei ir šādi uzdevumi:

3.1. koordinēt komunikācijas politikas plānošanas dokumentu (ieskaitot Valdības komunikācijas politikas pamatnostādnes) ieviešanu un sagatavot priekšlikumus par jaunu valdības komunikācijas politikas plānošanas dokumentu, kā arī to īstenošanai nepieciešamo normatīvo aktu projektu izstrādi;

3.2. sniegt Ministru prezidentam priekšlikumus par starpinstitūciju darba grupu izveidi atsevišķu valdības komunikācijas politikas jautājumu risināšanai;

3.3. izskatīt ministriju un īpašu uzdevumu ministru sekretariātu komuni­kācijas struktūrvienību darba plānus un koordinēt to īstenošanu;

3.4. izstrādāt komunikācijas plānus par atsevišķiem valsts pārvaldes aktuāliem jautājumiem, ja to risināšanā iesaistītas trīs vai vairāk institūcijas, un nodrošināt minēto plānu īstenošanu;

3.5. sniegt Ministru prezidentam un Ministru kabinetam priekšlikumus par valdības un sabiedrības komunikācijas uzlabošanu un sabiedrības iesaistī­šanu valdības lēmumu pieņemšanas procesā;

3.6. reizi gadā iesniegt Ministru prezidentam pārskatu par padomes darbību.

4. Padomei ir šādas tiesības:

4.1. atbilstoši kompetencei pieprasīt un saņemt no valsts pārvaldes institū­cijām padomes darbam nepieciešamo informāciju;

4.2. uzaicināt ekspertus, kā arī valsts un pašvaldības institūciju un citu institūciju amatpersonas ar padomdevēja tiesībām piedalīties padomes sēdēs.

III. Padomes sastāvs un darba kārtība

5. Padomes locekļi ir visu ministriju un īpašu uzdevumu ministru sekreta­riātu komunikācijas struktūrvienību vadītāji, ierēdņi vai darbinieki, kuri attiecīgajā iestādē ir atbildīgi par komunikāciju ar sabiedrību, Valsts kancelejas direktora vietnieks politikas plānošanas un koordinācijas lietās, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītājs un viņa vietnieki, kā arī Eiropas Savienības informācijas aģentūras direktors.

6. Padomes personālsastāvu ar rīkojumu apstiprina Ministru prezidents.

7. Padomes darbu vada Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītājs.

8. Padomes vadītāja prombūtnes laikā padomes vadītāja pienākumus pilda padomes priekšsēdētāja vietnieks.

9. Padomes sekretariāta funkcijas pilda Valsts kanceleja.

10. Padomes vadītājs apstiprina padomes sēdes darba kārtību, sasauc un vada padomes sēdes, paraksta padomes lēmumus, sēdes protokolu un citus pado­mes dokumentus, kā arī bez īpaša pilnvarojuma pārstāv padomi.

11. Ikvienam padomes loceklim ir tiesības pieteikt jautājumu iekļaušanai padomes kārtējās sēdes darba kārtībā, informējot par to padomes sekretariātu ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms padomes sēdes.

12. Padomes sekretariāts organizatoriski nodrošina padomes sēžu norisi un ne vēlāk kā četras darbdienas pirms padomes sēdes elektroniski nosūta padomes locekļiem un uzaicinātajām personām sēdes darba kārtību un izskatāmos materiālus.

13. Padomes sēdes notiek ne retāk kā reizi mēnesī (parasti – katra mēneša pēdējā ceturtdienā). Padomes sēdes ir slēgtas.

IV. Padomes lēmumi

14. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

15. Padome lēmumus pieņem, atklāti balsojot, ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes vadītāja balss.

16. Padomes locekļi nodrošina pieņemto lēmumu izpildi viņu pārstāvēta­jās iestādēs un sniedz padomei pārskatu par pieņemto lēmumu izpildi vai to izpildes gaitu.

17. Padomes sēdes protokolē. Padomes sēdes protokolā ieraksta sēdes darba kārtību, sēdes dalībniekus un pieņemtos lēmumus.

18. Padomes sekretariāts triju darbdienu laikā pēc padomes sēdes elektro­niski nosūta padomes sēdes protokolu visiem padomes locekļiem. Padomes lēmumus nosūta zināšanai visām iesaistītajām institūcijām un amatpersonām.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās J.Reirs

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 30.martu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!