• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs sapņojam par stabilu, drošu un plaukstošu kontinentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2000., Nr. 430/431 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No vietas, kur sākas Latvija

Vēl šajā numurā

29.11.2000., Nr. 430/431

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs sapņojam par stabilu un plaukstošu kontinentu

No 27. līdz 29.novembrim Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga uzturas vizītē Briselē

NATO VIKE-FREIBERGA.JPG (55543 BYTES) Foto: A.F.I. / epa

28.novembrī Briselē Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru Džordžu Robertsonu

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 28. novembrī, uzrunāja Eiropas Parlamenta Ārlietu komisiju ( pilnas runas teksts zemāk ). Savā runā viņa augstu novērtēja Eiropas Parlamenta ziņojumu par Latviju šī gada oktobrī, kurā Eiropas Komisija tika aicināta risināt iestāšanās sarunas ar Latviju tā, lai Latvija būtu starp pirmajām kandidātvalstīm, kas tiktu uzņemtas Eiropas Savienībā.

Deputāti uzdeva prezidentei jautājumus par Baltijas valstu sadarbību Eiropas Savienības integrācijā, kā arī par praktiskiem jautājumiem, ar kuriem Latvija saskaras, iekļaujoties Eiropas Savienībā. Tika vaicāts arī par Latvijas nostāju pret Ziemeļu dimensiju. Latvija tika atzinīgi novērtēta sabiedrības integrācijas īstenošanā, kā arī deputāti piekrita prezidentes nostājai, ka ir jānostiprina dialogs ar kandidātvalstīm par Eiropas nākotni.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga tikās ar NATO ģenerālsekretāru Džordžu Robertsonu. Tika pārrunāta Latvijas un NATO sadarbība. Džordžs Robertsons atzinīgi novērtēja Latvijas dalības rīcības plānu izpildi, minot, ka šis ir jau otrs šāda veida dokuments, kas ir sagatavots un arī veiksmīgi izpildīts.

Runājot par NATO paplašināšanos, Dž.Robertsons uzsvēra, ka aizsardzības spēju nostiprināšana būs viens no būtiskākajiem kritērijiem, lemjot par kandidātvalstu uzņemšanu aliansē.

Valsts prezidente informēja, ka Latvijas iedzīvotāju lielākā daļa atbalsta Latvijas dalību NATO. Viņa atzīmēja, ka Latvijā ir arī nemainīgs politiskais atbalsts integrācijai NATO un Eiropas Savienībā.

Abas puses uzsvēra trīspusējās Baltijas valstu sadarbības nozīmīgumu NATO integrācijas kontekstā. Prezidente informēja par 2000.gada laikā panāktajiem rezultātiem, tajā skaitā uzsverot gaisa telpas kontroles sistēmas izveidošanu Baltijas valstīs. Vaira Vīķe–Freiberga apstiprināja Latvijas vēlmi palielināt finansējumu aizsardzībai, lai Latvijas bruņotie spēki atbilstu NATO prasībām. Sarunā tika pārspriesta arī militārā sadarbība Baltijas jūras reģiona ietvaros.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!