• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pieredzi Moldovai NATO popularizēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2006., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par M.Ilgažu

Vēl šajā numurā

24.03.2006., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pieredzi Moldovai NATO popularizēšanā

Ceturtdien, 23.martā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un komisijas deputāti tikās ar Moldovas valsts iestāžu stažieriem NATO popularizēšanas programmas ietvaros.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle sveica viesus Saeimā un atzīmēja, ka Latvijai kā Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstij ir būtiski nodot savu eirointegrācijas pieredzi šādu pieredzes apmaiņas programmu ietvaros. Viņa arī pauda Latvijas gatavību palīdzēt un atbalstīt Moldovu demokrātisku vērtību stiprināšanā un mērķu sasniegšanā ceļā uz ES un NATO.

Moldovas delegācijas pārstāvji interesējās par Latvijas pievienošanās un koordinēšanas procesu ES un NATO. Ārlietu komisijas priekšsēdētāja atbildēja, ka šā mērķa sasniegšanā gan pozīcijas, gan opozīcijas deputāti bija vienoti un drošība ir bijis prioritārs jautājums jau kopš mūsu valsts neatkarības iegūšanas.

Pārrunājot parlamentu lomu valstiski svarīgu lēmumu pieņemšanā, abas puses nonāca pie secinājuma, ka abās valstīs ir līdzīgs parlamentu darbības modelis.

Sarunas noslēgumā pārrunātas arī Piedņestras konflikta risināšanas iespējas, kā arī Moldovas un Ukrainas attiecības, norādot uz konstruktīva dialoga veidošanas nepieciešamību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!