• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 21. marta noteikumi Nr. 207 "Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.645 "Noteikumi par zemesgabalu nomas maksas aprēķināšanas kārtību un neizpirktās pilsētu zemes nomas līgumu slēgšanas kārtību"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2006., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131064-grozijumi-ministru-kabineta-2005-gada-30-augusta-noteikumos-nr-645-noteikumi-par-zemesgabalu-nomas-maksas-aprekinasanas-kartibu...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.208

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 12.oktobra noteikumos Nr.847 "Valsts aģentūras "Materiālās rezerves" nolikums"

Vēl šajā numurā

23.03.2006., Nr. 48

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 207

Pieņemts: 21.03.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.207

Rīgā 2006.gada 21.martā (prot. Nr.16 5.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.645 "Noteikumi par zemesgabalu nomas maksas aprēķināšanas kārtību un neizpirktās pilsētu zemes nomas līgumu slēgšanas kārtību"
Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 9.panta septīto daļu, 20.panta devīto daļu, 22.panta ceturto daļu un 26.panta ceturto daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.645 "Noteikumi par zemesgabalu nomas maksas aprēķināšanas kārtību un neizpirktās pilsētu zemes nomas līgumu slēgšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 137.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Apbūvēta zemesgabala nomas maksu aprēķina, pamatojoties uz Valsts zemes dienesta noteikto apbūvēta zemesgabala vērtību privatizācijas vajadzībām. Ja Valsts zemes dienesta noteiktā apbūvēta zemesgabala vērtība privatizācijas vajadzībām ir zemāka par zemes kadastrālo vērtību, nomas maksu aprēķina no zemes kadastrālās vērtības. Nomas maksu gadā nosaka 3 % apmērā no šajā punktā norādītās apbūvēta zemesgabala vērtības. Nekustamā īpašuma nodoklis, ar kuru tiek aplikts apbūvētais zemesgabals, netiek iekļauts nomas maksā, un nomnieks to maksā nomas līgumā noteiktajā kārtībā."

2. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Apbūvēta zemesgabala nomas maksu pārskata, ja attiecīgajā administratīvajā teritorijā ir mainījusies zemes kadastrālo vērtību bāze. Iznomātājs rakstiski paziņo nomniekam par izmaiņām nomas maksas aprēķinā. Attiecīgās izmaiņas stājas spēkā ar dienu, kad mainījusies zemesgabala kadastrālo vērtību bāze."

3. Izteikt 10.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Nomas maksu gadā nosaka ne mazāk kā 3 % apmērā no šo noteikumu 4.punktā norādītās zemesgabala vērtības."

4. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Neapbūvētam zemesgabalam, kas iznomāts ar apbūves tiesībām vai bez tām, nomas maksu pārskata, ja attiecīgajā administratīvajā teritorijā ir mainījusies zemes kadastrālo vērtību bāze. Iznomātājs rakstiski paziņo nomniekam par izmaiņām nomas maksas aprēķinā. Attiecīgās izmaiņas stājas spēkā ar dienu, kad mainījusies zemesgabala kadastrālo vērtību bāze."

5. Aizstāt pielikuma 3.5.apakšpunktā vārdus "kadastrālā vērtība" ar vārdiem "kadastrālo vērtību bāze".
Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!