• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 14. marta noteikumi Nr. 200 "Noteikumi par civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrācijas kārtību un nacionālās zīmes un reģistrācijas zīmes izvietošanas kārtību uz Latvijas Republikas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrā reģistrētajiem gaisa kuģiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2006., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130917-noteikumi-par-civilas-aviacijas-gaisa-kugu-registracijas-kartibu-un-nacionalas-zimes-un-registracijas-zimes-izvietosanas-kartib...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.204

Dabas parka "Piejūra" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi

Vēl šajā numurā

22.03.2006., Nr. 47

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 200

Pieņemts: 14.03.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.200

Rīgā 2006.gada 14.martā (prot. Nr.15 20.§)

Noteikumi par civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrācijas kārtību un nacionālās zīmes un reģistrācijas zīmes izvietošanas kārtību uz Latvijas Republikas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrā reģistrētajiem gaisa kuģiem

Izdoti saskaņā ar likuma “Par aviāciju” 9.panta otro daļu un 11.panta otro daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. gaisa kuģu reģistrācijas kārtību Latvijas Republikas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrā (turpmāk – reģistrs);

1.2. nacionālās zīmes un reģistrācijas zīmes izvietošanas kārtību uz reģistrā reģistrētajiem gaisa kuģiem.

2. Reģistrs ir valsts informācijas sistēma, un tā turētājs ir valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (turpmāk – Civilās aviācijas aģentūra).

 

II. Gaisa kuģa reģistrācija

3. Lai reģistrētu gaisa kuģi, gaisa kuģa īpašnieks iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā pieteikumu, kurā norāda šādu informāciju:

3.1. gaisa kuģa izgatavotāja valsts;

3.2. gaisa kuģa izgatavotāja adrese un nosaukums;

3.3. gaisa kuģa nosaukums un sērijas numurs;

3.4. gaisa kuģa tips;

3.5. gaisa kuģa maksimālā pacelšanās masa;

3.6. gaisa kuģa dzinēju nosaukums un sērijas numurs;

3.7. aeronavigācijas un sakaru iekārtu uzskaitījums un īss raksturojums;

3.8. gaisa kuģa lietošanas veids;

3.9. gaisa kuģa izgatavošanas gads;

3.10. gaisa kuģa īpašnieka vārds, uzvārds (nosaukums), personas kods (reģistrācijas numurs) un dzīvesvietas adrese (juridiskā adrese);

3.11. gaisa kuģa ekspluatanta (ja tas nav gaisa kuģu īpašnieks) vārds, uzvārds (nosaukums), personas kods (reģistrācijas numurs) un dzīvesvietas adrese (juridiskā adrese);

3.12. nomnieku vai apakšnomnieku (ja tādi ir), vai citu personu, kuru labā gaisa kuģis ir apgrūtināts (ja tādas ir), vārdi, uzvārdi (nosau­kumi), personas kodi (reģistrācijas numuri) un dzīvesvietas adreses (juridiskās adreses);

3.13. ziņas par gaisa kuģa apgrūtinājumiem.

4. Pieteikumam par gaisa kuģa reģistrāciju pievieno šādus dokumentus:

4.1komersants – komersanta reģistrācijas apliecības kopiju, fiziska persona – pases kopiju;

4.2. dokumentu, kas apliecina, ka gaisa kuģis ir konstruēts un būvēts, ievērojot attiecīgās normas, kuras nosaka gaisa kuģa derīgumu lidojumiem;

4.3. gaisa kuģa pirkuma vai nomas līguma kopiju;

4.4. šo noteikumu 3.12.apakšpunktā minēto personu rakstisku piekrišanu gaisa kuģa reģistrācijai;

4.5. apliecinājumu par attiecīgā gaisa kuģa izslēgšanu no ārvalsts gaisa kuģu reģistra, ja tas iepriekš ir bijis reģistrēts šādā reģistrā;

4.6. dokumentu, uz kuru pamata kuģis ir apgrūtināts;

4.7. kvīti par gaisa kuģa reģistrācijas valsts nodevas un Civilās aviācijas aģentūras maksas pakalpojuma samaksu.

5. Iesniedzot šo noteikumu 4.punktā minēto dokumentu kopijas, pietei­kuma iesniedzējs uzrāda Civilās aviācijas aģentūras amatpersonai to oriģinālus vai kopijas, kas apliecinātas normatīvajos aktos par dokumentu izstrādāšanu un noformēšanu noteiktajā kārtībā.

6. Civilās aviācijas aģentūra 30 darbdienu laikā no visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas dienas izskata reģistrācijas pieteikumu un pieņem lēmumu par gaisa kuģa reģistrāciju vai reģistrācijas atteikumu.

7. Ja reģistrācijas pieteikumā sniegtās ziņas neatbilst šo noteikumu prasībām vai tam nav pievienoti visi nepieciešamie dokumenti, Civilās aviācijas aģentūra pieprasa pieteikuma iesniedzējam desmit dienu laikā no pieprasījumu saņemšanas dienas precizēt sniegto informāciju vai iesniegt trūkstošos dokumentus.

8. Ja pieteikuma iesniedzējs šo noteikumu 7.punktā minētajā termiņā neiesniedz precizēto informāciju vai trūkstošos dokumentus, Civilās aviācijas aģentūra pieņem lēmumu par gaisa kuģa reģistrācijas atteikumu un rakstiski informē par to pieteikuma iesniedzēju.

9. Pēc lēmuma pieņemšanas par gaisa kuģa reģistrēšanu Civilās aviācijas aģentūra gaisa kuģim piešķir nacionālo zīmi un reģistrācijas zīmi, reģistrē gaisa kuģi reģistrā un izsniedz gaisa kuģa reģistrācijas apliecību.

 

III. Nacionālās zīmes un reģistrācijas zīmes izvietošana uz gaisa kuģiem

10. Gaisa kuģa nacionālā zīme sastāv no latīņu alfabēta burtiem “YL”. Gaisa kuģa reģistrācijas zīme sastāv no trim latīņu burtiem (ja gaisa kuģis ir smagāks par gaisu) vai no trim arābu cipariem (ja gaisa kuģis ir vieglāks par gaisu). Starp gaisa kuģa nacionālo zīmi un reģistrācijas zīmi ir defise (piemēram, “YL-JOK” vai “YL-325”).

11. Visi burti un cipari, kas veido nacionālo zīmi un reģistrācijas zīmi, ir bez ornamentiem un vienāda lieluma. Burtu, ciparu un defises platums ir 2/3 no burtu un ciparu augstuma (izņēmums ir burts “I” un cipars “1”). Atstarpes starp burtiem un cipariem ir ne mazākas par 1/4 no burtu un ciparu platuma. Burtu vai ciparu kontūru līnijas ir 1/6 no to augstuma.

12. Nacionālās zīmes un reģistrācijas zīmes izvietošanai uz gaisa kuģa var izmantot krāsu vai citus līdzekļus, kas nodrošina tās kontrastu ar gaisa kuģa pamatkrāsu un labu saskatāmību gaisa kuģa ekspluatācijas laikā.

13. Uz gaisa kuģiem, kas smagāki par gaisu, nacionālo zīmi un reģistrācijas zīmi izvieto šādā kārtībā:

13.1. uz gaisa kuģa korpusa zīmes izvieto no abām pusēm starp plākšņiem un augstuma un virziena stabilizatoru. Burtu augstums ir ne mazāks par 300 milimetriem. Ja minētajā vietā atrodas dzinēji, zīmes var izvietot uz dzinēja apvalka;

13.2. uz gaisa kuģa plākšņa apakšējās virsmas kreisajā pusē zīmes izvieto lidojuma virzienā vienādā attālumā no plākšņu priekšējās un aizmugurējās malas. Burtu augstums ir ne mazāks par 500 milimetriem.

14. Ja gaisa kuģim nav minēto konstrukciju vai gaisa kuģa nacionālo zīmi un reģistrācijas zīmi nav iespējams izvietot šo noteikumu 13.punktā minētajā kārtībā, zīmju izvietojumu papildus saskaņo ar Civilās aviācijas aģentūru.

15. Uz gaisa kuģiem, kas vieglāki par gaisu, nacionālās un reģistrācijas zīmes izvieto no katras puses to maksimālā šķērsgriezuma līnijas tuvumā tā, lai tās būtu labi saredzamas no abām pusēm un no zemes. Burtu un ciparu augstums ir ne mazāks par 700 milimetriem.

16. Katrā gaisa kuģī redzamā vietā pie galvenās ieejas piestiprina identificēšanas plāksnīti, kas izgatavota no ugunsizturīga materiāla un uz kuras iegravēta gaisa kuģa nacionālā zīme un reģistrācijas zīme.

IV. Noslēguma jautājums

17. Līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai reģistrā reģistrēto gaisa kuģu reģistrācijas apliecības ir derīgas arī pēc šo noteikumu stāšanās spēkā.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 23.martu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!