• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ceturto, 2006.gada "Eiropas pavasari" jauniešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2006., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektronisko parakstu starptautisku ieviešanu

Vēl šajā numurā

21.03.2006., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ceturto, 2006.gada “Eiropas pavasari” jauniešiem

Ceturto gadu pēc kārtas izglītības ministriju tīkls (European Schoolnet) sadarbībā ar Eiropas Komisiju organizē pasākumu “Eiropas pavasaris”, lai rosinātu jauniešu interesi par Eiropas jautājumiem. No 21.marta līdz pat 9.maijam gan dalībvalstu, gan pievienošanās valstu un citu Eiropas valstu (Norvēģijas, Bosnijas un Hercegovinas, Šveices) mācību iestādēs vienlaikus tiks rīkoti pasākumi par tēmu “Diskutējam par savu nākotni”.

“Eiropas pavasaris” tiek rīkots kopš 2001.gada, lai rosinātu jauniešu interesi par Eiropas jautājumiem, it īpaši veidojot dialogu starp skolu jauniešiem, viņu skolotājiem un citām ES darbībā iesaistītām pusēm, par viņu skatījumu uz Eiropu un tās nākotni.

Šajā sakarā Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Margota Vallstrēma teica: ““Eiropas pavasaris” ir daļa no debatēm, kas nepieciešamas par Eiropas nākotni, jo šajā pasākumā iesaistīti tie, kuru pārziņā pēc pāris gadiem būs Eiropas Savienība. Viņiem jāsajūt, ka viņu teiktais tiek sadzirdēts un Eiropas Savienība spēj radīt pievienoto vērtību.”

“Eiropas pavasaris 2006” rada vienreizēju iespēju visām mācību iestādēm, ko apmeklē skolēni vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem, izteikt savu viedokli un rosināt Eiropas pilsoņu interesi, lai jaunieši un Eiropas institūcijas varētu apvienot spēkus, panākot dialogu un labāku izpratni par demokrātijas attīstības tendencēm Eiropā.

Eiropas izglītības un apmācību komisārs Jans Figels teica: “Katru gadu desmitiem tūkstošu Eiropas jauniešu gan no vispārizglītojošām, gan augstākajām un tehniskajām mācību iestādēm piedalās tiem veltītajās Eiropas programmās. Lai jaunieši izglītotos pilsonības jautājumos, ir būtiski nodrošināt viņiem piekļuvi plašākai informācijai par Eiropu, kā arī sniegt iespēju piedalīties diskusijās par tās nākotni.”

Valstu un Eiropas Savienības politiķi (Eiropas Komisijas locekļi, Eiropas Parlamenta deputāti, Reģionu komitejas un Ekonomikas un sociālo lietu komitejas locekļi) tiek aktīvi aicināti piedalīties un sniegt savu ieguldījumu diskusijās par Eiropas nākotni, apmeklējot kādu mācību iestādi un rīkojot diskusijas laikā no šā gada 21.marta līdz 9.maijam, kā arī piedaloties diskusijās tiešsaistē. Pasākumi mācību iestādēs ietvers arī lomu spēles par lēmumu pieņemšanas procesu, diskusijas par Eiropas vērtībām un uz tām balstītas darbības.

Trīs iepriekšējo gadu “Eiropas pavasara” pasākumu uzmanības lokā bija Eiropas konvents (2003.gadā), ES paplašināšanās (2004.) un ES konstitūcija (2005.).  

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!