• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, tiekoties ar ES robežnovērošanas misijas Latvijas ekspertiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2006., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.03.2006., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, tiekoties ar ES robežnovērošanas misijas Latvijas ekspertiem

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 15.martā, Moldovas–Ukrainas robežkontroles punktā Palankā tikās ar Eiropas Savienības (ES) robežnovērošanas misijas Moldovā un Ukrainā Odesas administratīvo direktoru Džanpjēro Katoci un Latvijas robežsargiem un muitniekiem. Ministrs pateicās par viņu darbu un uzsvēra, ka Latvijas ekspertiem ir ļoti būtiski piedalīties šādās misijās, jo tas vairo kompetenci par situāciju citos pasaules reģionos un apliecina Latvijas spēju iesaistīties starptautiskos projektos.

Latvijas eksperti apliecināja, ka misijas darbība uz robežas ir ļoti nepieciešama. Saskaņā ar noteikto mandātu Latvijas novērotāji drīkst sniegt tikai konsultācijas un padomus, kā arī lūgt veikt atkārtotas pārbaudes. Tomēr Latvijas speciālistu klātbūtne būtiski paaugstina Ukrainas un Moldovas robežsargu un muitnieku darba kvalitāti.

Artis Pabriks interesējās arī par nepieciešamību paplašināt misijas mandātu. Atbildot uz ministra jautājumu, Džanpjēro Katoci atzina, ka tas nav nepieciešams, taču tiek gatavoti priekšlikumi Eiropas Komisijai par ekspertu skaita palielināšanu un divu jaunu robežnovērošanas punktu izveidi. Šobrīd ES robežnovērošanas misijā uz Ukrainas–Moldovas robežas piecos punktos strādā 55 eksperti, no tiem seši ir Latvijas pārstāvji.

Tikšanās laikā novērotāji informēja, ka šobrīd lielākā uzmanība tiek pievērsta Moldovas un Ukrainas kopējās muitas deklarācijas īstenošanai.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!