• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nosodījumu Baltkrievijā īstenotajiem opozīcijas arestiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2006., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu lietā "Svipsta pret Latviju"

Vēl šajā numurā

17.03.2006., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nosodījumu Baltkrievijā īstenotajiem opozīcijas arestiem

Eiropas Parlamenta politisko grupu priekšsēdētāji nosoda Baltkrievijas režīma rīcību, arestējot opozīcijas, plašsaziņas līdzekļu un nevalstisko organizāciju pārstāvjus pirms svētdien, 19. martā, gaidāmajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām.

Plenārsēdes priekšsēdētājs informēja deputātus, ka 16.martā Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju konference sanāksmes laikā saņēmusi ziņas par Baltkrievijas opozīcijas pārstāvju arestiem. Pēc politisko grupu vadītāju domām, Baltkrievijas režīma rīcība liek apšaubīt to, ka gaidāmās velēšanas var būt demokrātiskas, un aresti ir pretrunā ar pamattiesību principiem. Priekšsēdētājs nosauca septiņpadsmit arestēto personu vārdus informējot, ka vēl četras personas arestētas Minskā un sešas Svetlogorskā.

Arī Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Josē Borrels trešdien, 16.martā, izplatītajā paziņojumā asi nosodījis Baltkrievijas režīma nedemokrātisko rīcību un izteicis nožēlu, ka Baltkrievija atteikusi ieceļošanu prezidenta vēlēšanu novērošanas delegācijai no Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes.

EP preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!