• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 9.marta sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2006., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēstulē Eiropas Savienības enerģētikas komisāram

Vēl šajā numurā

14.03.2006., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 9.marta sanāksmē

Par visa izlietotā iepakojuma reģenerācijas kārtību

Valsts sekretāru 9.marta sanāksmē izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts “Noteikumi par visa izlietotā iepakojuma reģenerācijas procentuālajiem apjomiem (īpatsvariem) un termiņiem, reģistrēšanas un ziņojuma sniegšanas kārtību un veidlapas paraugu, iepakojuma definīcijas kritēriju piemērošanas piemēriem un izņēmumiem attiecībā uz smago metālu saturu iepakojumā”.

Šis MK noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz Iepakojuma likumu. Tas nosaka visa izlietotā iepakojuma un dažādu iepakojuma veidu reģenerācijas procentuālo apjomu un termiņus laika periodā no 2008. līdz 2015.gadam.

Līdzīgi noteikumu projekts definē kalendāra gadā izlietotā iepakojuma apjomu, kuru sasniedzot iepakotājam un iepakojuma apsaimniekotājam ir pienākums reģistrēties Vides ministrijā pilnvarotajā institūcijā. Šādiem uzņēmumiem ne vien būs jāapsaimnieko izlietotais iepakojums, bet arī jāsniedz ziņojums par izlietotā iepakojuma savākšanas un resursu atgūšanas apjomu un veidiem.

Noteikumu projekts arī nosaka ziņojuma par izlietotā iepakojuma savākšanas un resursu atgūšanas apjomu un veidiem iesniegšanas kārtību, kā arī iepakojuma definīcijas kritēriju piemērošanas piemērus un iepakojuma veidus un materiālus, kuriem var piemērot izņēmumus attiecībā uz smago metālu saturu.

Pēc šo MK noteikumu spēkā stāšanās spēku zaudēs Ministru kabineta 2005.gada 13.decembra noteikumi Nr.953 “Noteikumi par izņēmumiem attiecībā uz smago metālu saturu iepakojumā, visa izlietotā iepakojuma reģenerācijas procentuālajiem apjomiem (īpatsvariem) un termiņiem, reģistrēšanas un ziņojuma sniegšanas kārtību un veidlapas paraugu”.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Par zemes gabalu iegādi pie Bērziņu un Pededzes robežpārejas punktiem

Valsts sekretāru 9.marta sanāksmē izsludināts Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādātais projekts “Par zemes gabalu pirkšanu pierobežas ceļu pie Bērziņu un Pededzes robežas pārejas punktiem būvniecības projekta īstenošanai”.

Zemes gabalu pirkšana Alūksnes rajona Liepnas pagastā un Alūksnes rajona Pededzes pagastā nepieciešama, lai realizētu pierobežas ceļu būvniecības projektus pie Bērziņu un Pededzes robežas pārejas punktiem.

Pierobežas ceļu būvniecības veikšanai nepieciešamo zemi pērk valsts un nostiprina to uz valsts vārda IeM personā. Izdevumus, kas saistīti ar nepieciešamās zemes pirkšanu un ierakstīšanu zemesgrāmatā, segs no 2006.gada valsts budžeta IeM budžeta apakšprogrammas “Būvniecība un centralizētais iepirkums” investīciju projektam IA-16 “Valsts robežas infrastruktūras attīstība” paredzētajiem līdzekļiem.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Par valsts zīmolvedības programmas izstrādi

Valsts sekretāru 9.marta sanāksmē izsludināts Latvijas institūta sagatavotais informatīvais ziņojums “Par Latvijas ārējo komunikācijas pamatnostādņu 2004.–2006.gadam īstenošanu”. Latvijas institūta projektā sniegta informācija par pamatnostādnēs definēto uzdevumu izpildi, raksturojot pašreizējo situāciju un problēmas izvirzīto mērķu sasniegšanā, izklāstīti turpmākie darbības virzieni.

Latvijas institūts plāno sākt valsts zīmolvedības programmas izstrādi, kas būs valdības ilgtermiņa plānveidīga rīcība, lai iegūtu un uzturētu pozitīvu valsts reputāciju gan valsts iekšienē, gan starptautiskā mērogā. Galvenie valsts zīmolvedības programmas uzdevumi būs veicināt Latvijas pozitīvu atpazīstamību starptautiskajā vidē, koordinēt publiskā un privātā sektora institūciju aktivitātes Latvijas atpazīstamības veidošanā, kā arī sekmēt Latvijas iedzīvotāju izpratni un atbalstu valsts zīmolvedības programmas izstrādes gaitā un popularizēšanā. Saņemot valdības atbalstu programmas izstrādei, plānots, ka to varētu sagatavot līdz 2007.gada beigām, bet izstrādi sākt 2008.gadā. Programmas izstrādei nepieciešamais finansējums 2007.gadā ir 150 000 latu. 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!