• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar sieviešu nevalstisko organizāciju pārstāvēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2006., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojumi

Par A.Strodu

Vēl šajā numurā

10.03.2006., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar sieviešu nevalstisko organizāciju pārstāvēm

 

Ceturtdien, 9.martā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar resursu centra sievietēm “Marta” valdes priekšsēdētāju Ilutu Lāci un projektu koordinatori Lindu Ūzuliņu, kā arī ar starptautiskās sieviešu organizācijas “Zonta” vadītāju Baibu Rivžu.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre 1.martā Ņujorkā piedalījās parlamentārajā konferencē “Dzimumu līdztiesība: pārmaiņas ar parlamenta starpniecību”, kas notika ANO komisijas par sieviešu stāvokli 50.sesijas ietvaros. Tās mērķis bija uzsvērt parlamentāriešu lomu sieviešu un vīriešu līdzdalības lēmumu pieņemšanas veicināšanā. Tajā bija plaši pārstāvēti visu pasaules reģionu parlamentu pārstāvji, kā arī parlamentu spīkeres sievietes.

Saeimas priekšsēdētāja pastāstīja, ka Ņujorkas konferencē notikušas plašas diskusijas par sieviešu parlamentāriešu lomu pārmaiņu veicināšanā dzimumu līdztiesības jautājumos, kā arī minēja dzimumu līdztiesības sekmēšanas iespējas Latvijā. Savukārt nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāves dalījās pārdomās par jautājumiem, kas skar vienlīdzīgu sieviešu un vīriešu pārstāvniecības lēmumu pieņemšanas svarīgumu.

Tikšanās nobeigumā puses vienojās, ka pirms vēlēšanu sarakstu iesniegšanas Centrālajā vēlēšanu komisijā būtu lietderīgi organizēt visu partiju pārstāvju tikšanās ar ieinteresēto NVO pārstāvjiem, lai pārrunātu sieviešu un vīriešu līdzvērtīgās iespējas iekļūt vēlēšanu kandidātu sarakstos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!