• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Latviju - Lietuvas Seimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2000., Nr. 423 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12987

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad Latvija un Eiropa runā par kopīgu nākotni

Vēl šajā numurā

23.11.2000., Nr. 423

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Latviju — Lietuvas Seimā

Lietuvas parlamentā, domājot par Latvijas valsts proklamēšanas dienu, 21. novembrī atklāja "Latvijas Vēstneša" fotokorespondenta Arņa Blumberga fotoizstādi "Baltijas cilvēks" un citu autoru ekspozīciju "Latvijas parlaments 1990.—2000."

5.JPG (35069 BYTES)

Atklājot izstādi: Latvijas Republikas Saeimas deputāts, Baltijas asamblejas prezidija priekšsēdētāja vietnieks, Latvijas delegācijas Baltijas asamblejā vadītājs Romualds Ražuks, Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētājs Artūrs Paulausks, Latvijas Republikas vēstniece Lietuvas Republikā Maira Mora      Foto: Arnis Blumbergs. "LV", Viļņā

Abas latviešu ekspozīcijas veltītas Latvijas Republikas proklamēšanas dienai un abas vienkop nu ieņēmušas Lietuvas Republikas Seima lielo ieejas zāli.

Kā elektroniskā pasta vēstulē ziņo Latvijas vēstniecības Lietuvā preses atašejs Valdis Martinsons, bet Lietuvas Republikas Seima interneta mājas lapā Gabriele Jansiene, izstādes atklāšanā deputātus un ārvalstu diplomātus uzrunāja Seima priekšsēdētājs Artūrs Paulausks. Viņš atgādināja par vairākiem aspektiem, kas cieši saista abas kaimiņvalstis. Pirms gadiem gandrīz vienlaikus darbu sāka gan Latvijas Satversmes sapulce, gan Lietuvas Dibināšanas

6.JPG (27977 BYTES)

Aplūkojot izstādi: Lietuvas Republikas prezidents Valds Adamkus

Seims. Aizvadītajā desmitgadē abas valstis vieno parlamentāra institūcija — Baltijas asambleja. Turklāt Saeima un Seims pat skaniski ir līdzīgi vārdi. Artūrs Paulausks iestājas par to, lai Latvija un Lietuva padziļinātu un paplašinātu gan divpusējās attiecības, gan arī sadarbību starptautiskajā arēnā. Runātājs uzsvēra, ka šīs izstādes paver iespēju aktīvāk sadarboties un dalīties pieredzē.

Latvijas vēstniece Lietuvā Maira Mora teica, ka jau valsts tapšanas laikā Latvijas tauta spēja ielikt stiprus likumdošanas pamatus, vairāki tolaik pieņemtie likumi vēl arvien ir spēkā, pirmkārt mūsu Satversme. Latviešu fotomākslinieka Arņa Blumberga izstāde "Baltijas cilvēks", uzsvēra vēstniece, ir atskats uz neatkarības desmitgadē notikušo. Šajā izstādē var ieraudzīt daudzus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pazīstamus politiskos un sabiedriskos darbiniekus.

Saeimas deputāts, Baltijas asamblejas prezidija priekšsēdētāja vietnieks, Latvijas delegācijas Baltijas asamblejā vadītājs Romualds Ražuks teica, ka 7. Saeima darbojas jau otro gadu un ir vispieredzējušākais parlaments trijās Baltijas valstīs. Savukārt, viņaprāt, Lietuvas Seims ir visperspektīvākais, jo ir nesen ievēlēts un tālab atbilst jaunākajām politiskajām aktualitātēm.

Abas fotoizstādes ir kopīgs Latvijas un Lietuvas parlamentu, kā arī Latvijas vēstniecības Lietuvā projekts. Iepazīstinot ar izstādes "Baltijas cilvēks" ideju, Arnis Blumbergs atklāja, ka fotoskates mērķis ir iepazīstināt sabiedrību Lietuvā ar Latvijā labi pazīstamu un cienījamu cilvēku portretiem. Katrs no šiem cilvēkiem kādu daļu savas sirds siltuma ir atdevis valstij, teica A. Blumbergs. Fotomākslinieks izteica cerību, ka arī Latvijas sabiedrībai būs iespēja līdzīgā veidā iepazīties ar slaveniem Lietuvas ļaudīm.

Latvijas Saeima un Lietuvas Seims tagad vismaz līdz 1. decembrim būs zem viena jumta — kamēr turpināsies šīs izstādes. Seima apmeklētāji ar fotoekspozīciju var iepazīties atvērto durvju dienā.

7.JPG (35811 BYTES) 10.JPG (31650 BYTES) 9.JPG (31848 BYTES)
3.JPG (18822 BYTES) 2.JPG (25683 BYTES) 4.JPG (22794 BYTES)

Darbi no Arņa Blumberga ekspozīcijas: gleznotājs Auseklis Baušķenieks, dzejnieks Imants Ziedonis, visu triju Baltijas valstu prezidenti Valds Adamkus, Vaira Vīķe-Freiberga, Lennarts Meri Lietuvas Seimā 21.novembra rītā: interesenti; Latvijas vēstniece Maira Mora un Latvijas Saeimas deputāts Romualds Ražuks; Lietuvas Seima priekšsēdētājs Artūrs Paulausks un Maira Mora Foto: Arnis Blumbergs, "LV", 21.11.2000

"LV" informācija

Viļņā 2000.gada 30.martā

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!