• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespējamo vīzu režīma atcelšanu ar Kanādu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2006., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras atbalstu Baltijas valstu kopīgas atomelektrostacijas būvniecībai

Vēl šajā numurā

08.03.2006., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespējamo vīzu režīma atcelšanu ar Kanādu

Latvijas un Kanādas politisko konsultāciju ietvaros 3.martā Otavā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja tikās ar Kanādas Imigrācijas departamenta ministra vietnieka asistentu Danielu Žānu (Daniel Jean), lai pārrunātu iemeslus, kādēļ Kanāda kavējas ar bezvīzu režīma ieviešanu attiecībā uz Latviju un sešām pārējām ES dalībvalstīm.

Kā informēja Kanādas Imigrācijas departamenta pārstāvis, Kanādas institūcijas turpina izvērtēšanas procesu. Lai arī atteikto vīzu īpatsvars ar Latviju ir 7%, kas ir salīdzinoši pozitīvs un pēdējos gados samazinās, tomēr kanādiešus uztrauc risku veicinošie faktori sociālekonomiskajā un kriminogēnajā situācijā reģionā, kā arī imigrācijas noteikumu pārkāpumi. Izvērtēšanas process turpināsies līdz valstu pievienošanās Šengenas sistēmai 2007.gadā un ilgāk, ja būs nepieciešams. Ja valsts pēc kanādiešu institūciju kopīga atzinuma būs kvalificējusies bezvīzu režīma ieviešanas kritērijiem, vīzu režīmu var atcelt arī agrāk.

Konsultāciju ietvaros E.Skujam plānotas arī tikšanās Kanādas Ārlietu ministrijā, lai sniegtu informāciju par NATO samita Rīgā sagatavošanas gaitu, pārrunātu divpusējos jautājumus, kā arī apmainītos viedokļiem par sadarbību ar Ukrainu, Moldovu un Gruziju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!